Partizan prevetril ekipo; Cibona našla novega Američana

Pet tednov pred pričetkom lige je aktivno tudi v ligi ABA, saj so ekipe že začele s pripravami, prihajajo pa še zadnje okrepitve.


Birčević se vrača v Partizan, odhajajo Gagić, Pecarski in Janković

Na klubski spletni strani so Beograjčani včeraj potrdili, da bo po letu 2017 črno-beli dres znova oblekel Stefan Birčević. 29-letnik je po odhodu iz Partizana nastopal za turška Istanbul BB in Banvit ter za nemški Bonn. Dobitnik dveh srebrnih medalj s srbsko reprezentanco tako prihaja kot direktna zamenjava za Stefana Jankovića. Nekdanji član Crvene Zvezde tako znova odhaja v tujino. V prihajajočem letu bo branil barve atenskega AEK-a, s katerim bo nastopal tudi v FIBA Ligi prvakov.

V Grčijo k solunskemu Arisu skupaj odhajata tudi Đorđe Gagić in Marko Pecarski. Pecarski, ki velja za enega največjih srbskih talentov, je na prvenstvih mlajših selekcij s reprezentanco kot po tekočem traku osvajal kolajne, pri tem pa kazal dominantne igre, zaradi katerih je bil večkrat izbran v idealne peterke prvenstev. Pred letošnjo sezono se je iz Bayern Münchena vrnil v Srbijo, kjer pa ni dobival veliko priložnost. Na tekmo je tako povprečno igral le dobrih 8 minut, ob tem pa je njegovo povprečje znašalo 2.1 točk na tekmo.

Cibona podpisala ameriškega organizatorja igre

Cibona je po tem, ko je pred nekaj dnevi že podpisala Quincya Millera, nato pa z njim pogodbo prekinila po le dveh dneh zaradi slabega zdravstvenega stanja, danes oznanila sodelovanje z Shanom Gibsonom. 29-letni, 188 cm visoki organizator igre je z zagrebškim klubom podpisali sodelovanje za eno sezono. Gre za izkušenega košarkarja, ki je v pretekli sezoni igral v nemški ligi za Bonn, odigral pa je tudi poletno lige NBA v dresu Sacramento Kingsov.

Okrepila sta se tudi Igokea in Zadar

Igokea je danes podpisala pogodbo z 20-letnim krilnim igralcem Srđanom Kočićem. Kočić je kariero pričel pri sarajevski Sparsu, v zadnjih dveh sezonah pa je v dresu Budućnost že okusil igranje v prvi ABA ligi.

Nekoliko večji ulov je uspel tudi Zadru. Z njimi je kar 4-letno pogodbo podpisal 19-letni branilec Filip Vujičić, ki velja za enega izmed bolj talentiranih mladih hrvaških igralcev. V preteklih sezonah je v hrvaški ligi navduševal v dresu domačega Dubrovnika, gre pa tudi za člana hrvaških mlajših reprezentanc. Nazadnje je za izbrano vrsto zaigral na lanskem evropskem prvenstvu do 18 let, kjer je na tekmo povprečno beležil 9,6 točk, 5,4 skoka in 2,1 podaje.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Sorodne objave