Parklji pripeljali tri izkušene okrepitve

Ljubljanski Parklji so sporočili, da so se pred pričetkom sezone okrepili s tremi izkušenimi in kvalitetnimi igralci.


Kot so zapisali v izjavi za javnost, bodo njihov dres tako v prihodnje nosili Igor TratnikMatija Vravnik in Boris Jeršin. Tratnik je izkušeni 30-letni, 207 cm visoki krilni center, ki je lansko sezono začel v dresu Petrol Olimpije, končal pa jo je pri Helios Sunsih, kjer je na trinajstih tekmah povprečno dosegal 8,9 točke in 3,5 skokov. Gre za igralca, ki že vrsto let igra v slovenski prvi ligi, saj je bil poleg omenjenih Olimpije in Heliosa, tudi član Laškega, Tajfuna, Portoroža, Grosuplje in Kopra. Preizkusil se je tudi v tujini, kjer je bil med drugim islandski državni prvak.

Tudi 34-letni Jeršin, ki najbolje znajde na položaju organizatorja igre, je stari znanec slovenskih košarkarskih parketov. Zadnji dve sezoni je igral v drugi ligi za LTH Castings Škofja Loka, kjer je v zadnji sezoni na tekmo povprečno dosegal 11,2 točke, 3,9 skokov in 6,8 podaje. V preteklosti je več sezon preigral tudi v prvi ligi za Šenčur, Grosuplje, Elektro ter Parklje, kjer je že predtem igral med leti 2008-10.

27-letni Vravnik je nazadnje igral za Škofjo Loko, kjer je lani povprečno dosegal 14,9 točke in 8,8 skokov. Za 202 cm visokega Dravograjčana bo to sedma sezona v drugi ligi, predtem je v tem tekmovanju zaigral že v dresu Grosupelj, Triglava in Slovana.

Omeniti velja tudi, da bo na trenerski stolček namesto Nejca Kobala sedel Jaka Hladnik, ki je bil zadnji dve sezoni prvi trener škofjeloškega LTH Castings.

 

Sorodne objave