Omić: “Moja ljubezen je košarka, ne nacionalnost”

Alen Omić se je vrnil k Cedeviti Olimpiji in za BHbasket spregovoril v krajšem intervjuju. Zelo zanimive besede, razmišljanje in želje si lahko preberete v spodnjem intervjuju.


Začel je v svojem stilu: “vesel sem, ker sem se vrnil v klub. Lahko bom z družino saj so oni moja največja podpora. Olimpija je v odnosu povsem drugačen klub kot so bili pred 7-8 leti. Sedaj je to klub na evro ligaškem nivoju. Narediti se morajo še zadnji popravki in dosegli se bodo zastavljeni cilji.”

ABA liga je letošnjo sezono močna kot še nikoli: “ko pride v ligo takšno ime, pravzaprav ne vem kaj bi rekel. Željko Obradović je edinstven v svetu košarke. Samo zaradi njega se ABA liga bistveno bolj spremlja. Partizan spremljajo vsi, vsi vemo kakšna ekipa je Zvezda, kako kvalitetno zasedbo ima, potem smo tukaj mi, tudi ekipa Budućnosti in še bi lahko našteval.”

V novi sredini je poln motivacije in želje po dokazovanju: »imam največji motiv, da se v Ljubljani pokažem v najboljši možni luči, da dokažem, da sem v tujini napredoval. Želim pomagati ekipi, ob doseganju zastavljenih ciljev. Osvojiti moramo vse v Sloveniji, se uvrstiti v štiri najboljše ekipe ABA lige in v najboljših osem ekip v Eurocupu, to so moje želje. Dal bom vse od sebe, da to dosežemo. Velik motiv mi bo tudi igranje proti Crveni zvezdi, saj vem kdo me ima rad in kdo ne. Moja ljubezen je igranje košarke in ne nacionalnost. Čeprav sem bil v Zvezdi samo šest mesecev sem se trudil po najboljših močeh in odšel z dvignjeno glavo

Foto: Eurohoops.net

Sorodne objave