Odlična novica, Dragić se je lahko vrnil domov!

Po dolgotrajnem iskanju rešitve se je lahko domov vrnil tudi Zoran Dragič.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjih letih je že v nedavnem pogovoru za Sportal dejal, da aktivno išče povezave do doma, pred nekaj dnevi, ko je že imel kupljeno letalsko vozovnico, pa mu je odhod preprečil klub. Dragić si je domov želel predvsem zaradi družine, ki se pred pričetkom krize še ni uspela skupaj z njim preseliti v Vitorio:

“Hotel sem domov, ker so izredne razmere. Stanje je takšno, kot da je vojna. Moja žena je sama z majhnima otrokoma in ji je težko. V Španiji je karantena do 11. aprila, potem pa se ne ve, kako bo. Ne vem, kaj bo po tem datumu. Ali bo še karantena ali ne. Gledal sem lete iz Bilbaa. Vse so preklicali. Možnosti, da bi se vrnil, je vse manj. Ena je, da bi v četrtek letel iz Madrida, ker bo čarterski polet za Ljubljano. V Španiji namreč zapirajo vse hotele in Slovenci, ki so na dopustu, bodo imeli tako možnost priti domov. Javil sem se za ta polet. Ne zanima me, kaj bodo rekli v klubu. Do zdaj sem vedno naredil vse korektno, kot so rekli. Povedal bom, da je družina na prvem mestu. Bomo videli, ali bodo sprejeli. Dal sem jim tudi predlog, da bi podpisali aneks in bi bili oboji zaščiteni. Če bi se sezona nadaljevala, da bi se moral v 75 urah vrniti. Če bo v Španiji dobro in varno, potem ne vidim razloga, da se v tem obdobju ne bi mogel vrniti. Če ne bi bilo poletov, bi lahko v tem času prišel tudi z avtom.”

Kot kaže, pa se je zadeva zdaj zanj končala srečno, saj je po poročanju TV Slovenije danes zvečer iz Madrida v Ljubljano s posebnim letom odpotovalo 50 potnikov (večina Slovencev), med njimi pa naj bi bil tudi Zoran Dragić. Košarkar Baskonie bo po prihodu v Slovenijo moral biti 14 dni v karanteno, saj Španija predstavlja visoko tvegano območje.

Foto: Euroleague

Sorodne objave