Nov razpored tekem v Stožicah

Ljubljana – Potem ko je FIBA sprejela odločitev, da mora reprezentanca Madžarske zaradi več pozitivnih testov na COVID-19 zapustiti ljubljanski mehurček, je po dnevu dogovarjanj in usklajevanj postalo jasno, da se bosta v dvorani Stožice v nedeljo ob 20.10 uri pomerili reprezentanci Slovenije in Avstrije. Slednji bi si sicer morali nasproti stati v zadnjem kvalifikacijskem ciklu, ko naj bi tako na sporedu bilo preostalih pet tekem skupine. Poleg predvidenih dvobojev še obe tekmi, ki bi jih v Ljubljani morala odigrati madžarska izbrana vrsta.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022, SKUPINA F
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – SLOVENIJA (LJUBLJANA, DVORANA STOŽICE)

REPREZENTANCA MADŽARSKE ZAPUŠČA LJUBLJANSKI MEHURČEK

3. kolo – sobota, 28. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : UKRAJINA (prenos na Kanalu A)

5. kolo – nedelja, 29. november 2020, ob 20.10 uri
AVSTRIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

4. kolo – ponedeljek, 30. november 2020, ob 17.10 uri
UKRAJINA : AVSTRIJA

#mojtim bo v ljubljanskih Stožicah tako vendarle odigral dve tekmi. Izbrance selektorja Aleksandra Sekulića po dvoboju proti Ukrajini že takoj v nedeljo čaka še obračun z Avstrijo. Potem ko je postalo jasno, da Madžari zapuščajo ljubljanski mehurček, je namreč FIBA stopila v stik z obema reprezentancama, ki sta brez razmisleka potrdili predlog o igranju medsebojne tekme, ki je bila po prvotnem razporedu predvidena 19. februarja prihodnje leto.

Po usklajevanju vseh organizacijskih zadev glede same izvedbe tekme je potrditev prispela v petek malo pred 14. uro. Reprezentanci Slovenije in Avstrije bosta na parket dvorane Stožice stopili v nedeljo, ob 20.10 uri. Tekmo boste lahko v neposrednem prenosu lahko spremljali na Kanalu A. Prvo medsebojno tekmo v kvalifikacijah za EuroBasket 20202 so Slovenci in Avstrijci odigrali februarja letos. V Kopru je bil #mojtim uspešnejši s 85:78.

SLOVENSKA REPREZENTANCA V DRUGEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

V tretjem kvalifikacijskem ciklu za uvrstitev na EuroBasket 2020, ki naj bi se odvijal med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, naj bi se tako predvidoma odigralo še preostalih pet tekem v skupini. #mojtim čaka še povratni obračun z Ukrajino ter preloženi dvoboj z Madžarsko. Točen razpored in datume tekem bo FIBA sporočila naknadno. Gostitelji februarskih mehurčkov prav tako še niso določeni.

PREOSTALE TEKME V SKUPINI F
Preložena tekma 3. kola: AVSTRIJA : MADŽARSKA
Preložena tekma 4. kola: SLOVENIJA : MADŽARSKA
Redna tekma 5. kola: MADŽARSKA : UKRAJINA
Redna tekma 6. kola: MADŽARSKA : AVSTRIJA
Redna tekma 6. kola: UKRAJINA : SLOVENIJA

Foto: KZS

Sorodne objave