Neustavljivi Nikola Jokić

Nikola Jokić je dosegel že svoj deveti trojni dvojček v končnici.


Nikoli Jokiću in njegovi ekipi je nedvomno koristil teden dni počitka. V svojem prvem finalu NBA lige je Jokić dosegel že svoj deveti trojni dvojček. Ponovno je prevzel odgovornost in navduševal s svojo igro, polnjenjem nasprotnikovega koša. Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA je končal tekmo s 27 točkami, 14 podajami in desetimi skoki.

“Za nas je najpomembneje, da zmagamo,” je Jokić povedal po svojem devetem trojnem dvojčku v letošnji končnici. “Na igrišču se trudim zmagati na vsak možen način,” je dodal srbski košarkarski zvezdnik.

Tudi Jamal Murray je bil v odlični formi on je za Denver prispeval 26 točk. “Mislim, da je to lepota naše ekipe. Imamo veliko različnih orožij in različne poglede. Igra teče gladko in je zelo zabavno,” je po tekmi povedal Murray. Aaron Gordon je dodal 16 točk, Michael Porter Jr. pa 14 točk.

Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro

V finalu, kjer je Denver prvič v zgodovini kluba, slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. Šestindvajsetletni košarkar s Primorske si želi svojega prvega prstana prvaka, ki ga prejmejo zmagovalci.

Ta prstan bi bil že šesti za slovensko košarko. Beno Udrih ima v lasti dva prstana (iz let 2005 in 2007 s San Antoniom), prav tako  ima dva tudi Saša Vujačić (iz let 2009 in 2010 z Los Angeles Lakers). En prstan pa je  let 2005 s San Antoniom osvojil Rašo Nesterović.

Butler tokrat ni blestel

Pri Miamiju se je najbolj izkazal Bam Adebayo, ki je dosegel 26 točk in 13 skokov. Gabe Vincent je prispeval 19 točk, medtem ko je Haywood Highsmith dosegel 18 točk.

Jimmy Butler pa tokrat ni imel svojega večera, saj je zbral le 13 točk. Njegov met iz igre je bil 6-14, kar kaže, da so se domači dobro pripravili na njegov stil igre in ga dobro pokrivali skozi celotno tekmo.

Naslednja tekma bo v noči na ponedeljek ponovno v Denverju.

Sorodne objave