Nenavadna zmaga Dallasa

Dallas Mavericksi so vpisali novo zmago, saj so s 102-92 ugnali moštvo Memphis Grizzlies. Tekma se je odvijala precej nenavadno, saj smo na parketu spremljali precej nerazpoloženega Luko Dončića, zato pa so bili toliko bolj razpoloženi soigralci. 


Luka Dončić je bil ja koncu sicer vendarle drugi strelec Teličkov (21 točk, 7 skokov in 5 asistenc), a je imel velike težave predvsem s prostimi meti. V prvem polčasu je Luka dosegel vsega 7 točk, ob koncu tekme pa je imel zgolj 22% izkupiček pri prostih metih (2/9).

Glede na to, da je zaradi težav s hrbtom znova manjkal Kristaps Porzingis, so morali več odgovornosti prevzeti soigralci. V prem polčasu sta bila to Tim Hardaway Jr., ki je bil z 29 točkami prvi strelec tekme in Josh Richardson (17 točk), svoje pa je pristavil tudi Jalen Brunson z 19 točkami.

Dallas je stalno narekoval tempo in srečanje je bilo odločeno zelo zgodaj, posledično pa je Rick Carlisle 6 minut pred koncem že potegnil iz igre nosilce. Zmaga nad Grizliji je za Dallas izredno pomembna v boju za končnico.

Sorodne objave