Nekdanji Dončićev soigralec bo sedaj igral s Čančarjem

Facundo Campazzo, ki je zadnjih 6 let preživel pri Real Madridu bo prvič v karieri zaigral v ligi NBA. Oblekel bo dres Denver Nuggetsov, kjer igra tudi Vlatko Čančar. Campazzo je pri Real Madridu igral tudi z Luko Dončićem, v prihodnji sezoni pa se bosta na parketu merila kot nasprotnika. 


Argentinec je z Denverjem sklenil dvoletno pogodbo, Real Madrid pa bo za Campazza dobil 6 milijonov dolarjev. Nuggetsi bodo Realu plačali zgolj 725.000 dolarjev, preostalo pa bo prišlo večinoma iz žepov Campazza samega, saj bo plačeval po obrokih, poleg tega del zneska krije že njegova plača za sezono 2020/2021.

V sezoni 2019-2020 je Campazzo dosegal povprečje 9,9 točke, 7,1 asistenco in 2,3 skoka v Evroligi, preden se je tekmovanje predčasno zaključilo 12. marca. Campazzo je bil prav tako pomemben člen Real Madrida pri naskoku na Copo Del Rey, saj je v pokalu dosegal 13,6 točke, 10,3 asistence, 5 skokov in 4 ukradene žoge. Takšna statistika mu je prinesla tudi naslov MVP-ja pokala.

Dobro je začel tudi letošnjo evroligaško sezono, saj je na 10 tekmah v povprečju zbiral 13,5 točke in 6,7 podaje. To nedeljo bo Campazzo odigral svojo zadnjo tekmo za Real, v španskem prvenstvu proti Baxi Manresi.

 

Foto: Eurohoops

Sorodne objave