Nekdanji direktor lige ABA odslej tehnični direktor Cedevite Olimpije

Cedevita Olimpija se še naprej krepi, a tokrat na področju klubskega vodstva. Iz Olimpije so namreč pravkar sporočili, da je mesto tehničnega direktorja v Ljubljani zasedel Krešimir Novosel.


Krešimir Novosel je še ne dolgo nazaj deloval kot direktor Cedevite Zagreb. Na tem položaju je prebil 8 let, nato pa ga je leta 2015 pot vodila na mesto direktorja lige ABA. To vlogo je opravljal do letos, sedaj pa se je očitno znova povezal s starimi znanci iz Zagreba. Novosel bo na novem delovnem mestu največ sodeloval predvsem z direktorjem Cedevite Olimpije, Davorjem Užbincem in športnim direktorjem Sanijem Bečirovićem.

Kot so zapisali na spletni strani bo novopečeni tehnični direktor odgovoren predvsem za komunikacijo z vodstvi različnih tekmovanj v katerih bo nastopala Cedevita Olimpija. “V veliko zadovoljstvo mi je, da sem pristopil k projektu združenih KK Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb. Gre za dva velika ‘branda’. Cedevita je v zadnjih 15 letih dosegla številne uspehe, vemo pa tudi, kakšno tradicijo ima Olimpija. Projekt KK Cedevita Olimpija se bo v prihodnosti pokazal kot zadetek v polno in prava stvar. S poznavanjem ljudi, ki sodelujejo v tem projektu in ob dejstvu, da jih veliko poznam prek sodelovanj v preteklosti, sem prepričan, da bomo vsi skupaj dosegli izjemne uspehe, in klub organizirali na ta način, da bo postal ponos Ljubljane in celotne Slovenije. Zagotovo se bo KK Cedevita Olimpija, ki je prvi takšen projekt združevanja dveh klubov v Evropi, pokazal za zelo uspešnega. Veselim se, da lahko znova sodelujem pri velikem projektu od samega začetka tega projekta. Že pri KK Cedevita Zagreb sem kot direktor kluba v zagrebški organizaciji deloval od začetka, iz majhnega kluba iz predmestja Zagreba pa smo uspeli takrat ustvariti evroligaško ekipo. Prepričan sem, da imamo dovolj znanja in izkušenj, da lahko tudi iz Cedevite Olimpije ustvarimo klub, ki se lahko vrne na pota stare slave, kjer je ljubljanska Olimpija že bila pred desetimi ali petnajstimi leti, ko je bila redni udeleženec Evrolige in so bili vsi ponosni na celoten klub. Upam, da bodo z dobrim delom vodstva kluba in borbeno igro igralcev na parketu, tudi tribune Arene Stožice in Hale Tivoli vse bolj napolnjene, in da bodo v bližnji prihodnosti vstopnice za ogled naših domačih tekem zelo zaželene,” je za spletno stran Cedevite Olimpije povedal Novosel.

Svoje je dodal tudi Užbinec: “Zelo zadovoljen sem, da se je vodstvu našega kluba pridružil Krešimir Novosel. Slednji je že bil del KK Cedevita Zagreb, kjer je deloval kot direktor kluba, še pred tem pa je bil tudi igralec zagrebškega kluba in kapetan moštva. Je oseba, ki je že od svojega rojstva v košarki, in pozna vsakogar. V zadnjih štirih letih je bil tudi direktor Lige ABA. V našem klubu bo predvsem komuniciral z vodstvi tekmovanj, v katerih bomo nastopali, kjer bomo skušali izboljšati odnose z vodstvi tekmovanj, in napraviti vse, da košarko še izboljšamo in jo napraviti bolj zanimivo za vse, ki jim košarka predstavlja del vsakdanjika. Prepričan sem, da smo dobili zelo kvalitetno osebo, ki bo poskrbela za to, da bo vodstvo našega kluba še boljše, tako zdaj, kot tudi v prihodnosti, saj je naša vizija, da nastopamo v najboljših tekmovanjih. Z dodatkom Novosela v klub smo praktično zaključili s sestavo naše vodstvene ekipe. Po mesecu in pol skupnega dela vidimo, da vodstvo kluba sestavlja veliko mladih ljudi, ki premorejo veliko energije in idej, ki jih moramo vključiti v naše delo, ter izkušene ljudi, ki imajo izkušnje, ta kombinacija pa nam bo dala moč, da bo lahko na naš klub ponosna celotna Ljubljana in Slovenija.”

Krešimir Novosel ima košarko sicer v krvi. Njegov oče, legendarni Mirko Novosel, je namreč vodil reprezentanci Jugoslavije in Hrvaške, s katerima ima kar šest medalj z velikih tekmovanj.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave