Negotova prihodnost Dragića v Miamiju

Goran Dragić je zaključil s četrto sezono z ekipo Miami Heat s katero ima 5-letno pogodbo, a lahko od nje odstopi in postane prost igralec.


Vselej priljubljeni slovenski organizator igre Goran Dragić je pred težko odločitvijo. Za njim je 11. sezona lige NBA, četrta v dresu Vročice, pri kateri igra od februarja 2015. Istega leta poleti je z moštvom iz Floride podpisal 5-letno pogodbo, ki ga zaenkrat še veže na vnovično sezono v trenutnem kolektivu, a lahko se zgodi, da bo 32-letnik predčasno zamenjal dres.

Dragić ima v zadnjem letu pogodbe t.i. players option (igralčeva izbira, op. a.), kar pomeni, da se sam odloči, ali bo za v naprej dogovorjen znesek – 19.217.900 dolarjev (dobrih 17 milijonov evrov) – ostal pri Miamiju ali se bo od njega poslovil in kot prost igralec na trgu iskal nov klub.

Po zadnji tekmi sezone je za ameriške novinarje Dragič dejal, da je odločitev težka. “Zelo. Če bi bila lahka, bi jo verjetno že sprejel. Pogovoril se bom z družino, z agentom in videl, kaj je najbolje zame. Po težki sezoni s poškodbo ni lahko. Vplivalo bo več dejavnikov. Poskušal bom narediti, kar bo najbolje za mojo kariero, za mojo družino. Zagotovo bo potrebnih veliko pogovorov.”

Dragić je svoje 11-letno potovanje po Ameriki začel pri ekipi Phoenix Suns, se za relativno kratko obdobje preselil v Huston in nato pristal v Miamiju.

Skromna sezona, okrnjena s poškodbo

Kapetan zlate slovenske reprezentance z zadnjega evropskega prvenstva je v končani sezoni zaradi poškodbe in operacije kolena izpustil kar 46 tekem rednega dela, od tega 31 zaporednih. V povprečju je v zadnji sezoni na parketu preživel 27,5 minut, ob tem v povprečju vknjižil 13,7 točke, 3,1 skoka, 4,8 asistence, 0,8 ukradene žoge. Njegov met za tri točke znaša 34,8 %, met za dve 41,3 %, pri prostih metih pa je uspešen 78,2 %.

Njegov trenutni soigralec in center Vročice Hassan Whiteside ima enako možnost odločitve, da postane prost igralec. Oba košarkarja sta pomemben del ekipe, njun odhod pa bi pomenil veliko spremembo v igralski zasedbi.

Sorodne objave