NBA zvezdnik pretepel protestnika!

Nekdanji prejemnik šampionskega prstana v letu 2016 s Cleveland Cavaliers J.R. Smith se je znova znašel na tapeti javne blamaže. V času demonstracij, ki trenutno razhajajo po ZDA zaradi umora afro-američana Georga Floyda s strani policistov, je Smith hudo pretepel protestnika, ki naj bi razbil okno njegovega avtomobila.


Ameriški tabloid TMZ Sports je objavil posnetek Smitha, kako ta na tleh pretepa neznanega moškega, ki je nato zbežal. Košarkar zatrjuje, da je imel avto parkiran v stanovanjskem predelu in ne v bližini trgovin, kjer so potekali protesti. »Lovil sem ga in mu izprašil rit,” je dejal Smith ter dodal: “To ni bila nikakršna rasna nestrpnost. Nimam težav z nikomer, ki mi ne povzroča nevšečnosti. Težave so s sistemom,« je povedal Smith.

Brutalna smrt Floyda, ki je sprožila odziv številnih obrazov iz sveta športa, je pretresla tudi velikega Michaela Jordana, ki je na Twitterju zapisal: »Globoko sem žalosten, jezen. Vidim in čutim bolečino, ogorčenje in frustracijo vseh. Stojim za tistimi, ki opozarjajo na rasizem in nasilje v naši državi. Dovolj je bilo. Moramo poslušati drug drugega, pokazati sočutje in empatijo ter nikoli obračati hrbta brutalnosti. Vsak od nas mora biti del rešitve. Sodelovati moramo skupaj pri zagotavljanju pravičnosti za vse. Moje srce je z družino Georgea Floyda in tistimi, katerim življenja so bila brutalno in brezčutno odvzeta zaradi rasizma in krivice.«

Photo: NY Daily News

Sorodne objave