NBA legenda skritiziral košarkarje, ki nasprotujejo cepljenju

NBA legenda Kareem Abdul-Jabbar je spregovoril nasproti igralcem, ki se pred prihajajočo sezono najmočnejše košarkarske lige na svetu ne želijo cepiti.


Liga NBA bi morala vztrajati pri tem, da se vsi igralci in osebje cepijo, v drugačnem primeru pa naj jih izključijo iz ekipe. Ni prostora za košarkarje, ki so pripravljeni tvegati zdravje in življenja svojih soigralcev, osebja in navijačev, zgolj za to ker niso pripravljeni razumeti resnosti situacije in pridobiti potrebno znanje. Kar še posebaj preziram pri igralcih, ki se ne želijo cepiti, je njihova aroganca in dvom v študijo imunologije in ostale medicinske eksperte. Medtem, ko bi v primeru bolezni svojega otroka ali če bi zboleli sami, nemudoma iskali prav isto medicinsko pomoč in ne bi oklevali pri njenem sprejemanju,« je za revijo Rolling Stone dejal sloviti košarkar.

Rolling Stone poroča še, da je zvezdnik Brooklyna Kyrie Irving eden izmed največjih nasprotnikov cepljenja, slednji na instagramu prav tako vestno sledi večini teoretikom zarot glede cepiva. Irving je tudi podpredsednik zveze igralcev NBA (NBPA) in je mnenjski vodja med košarkarji, ki nasprotujejo cepljenju.

Za večino NBA igralcev za enkrat cepljenje resda še ni obvezno, ironično pa je, da morajo ta pogoj za igranje na domačih tekmah izpolnjevati igralci klubov, ki so bazirani v New Yorku in San Franciscu.Tamkajšnji lokalni zdravstveni oz. varnostni zakoni glede koronavirusa namreč zahtevajo obvezno cepljenje in tako morajo ta pogoj izpolnjevati košarkarji klubov kot so Golden State Worriors, New York Knicks in pa Brooklyn Nets, katerega zvezdnik je Irving.

Sorodne objave