Naj igralec ABA Superpokala

V letošnji izvedbi ABA Superpokala, ki je otvoril novo sezono lige ABA, smo lahko spremljali tudi dva slovenska predstavnika. Cedevita Olimpija je turnir, ki je potekal v Zagrebu končala na drugem mestu, saj je bil v finalu premočan Partizan, Koper Primorska pa se je poslovila v polfinalu, tudi njihov krvnik so bili Beograjčani. Na Portalu Košarka.info smo pripravili glasovanje za naj igralca ABA Superpokala, izbor bo potekal zgolj med košarkarji slovenskih moštev.


Pri Cedeviti Olimpiji lahko izbirate med Jako Blažičem, Ryanom Jamarjem Boatrightom in Andrijo Stipanovićem. Blažič je bil proglašen za MVP-ja četrtfinalnega obračuna Cedevite Olimpije z FMP-jem. Pri indeksu 32 je dosegel 21 točk in dodal še 9 skokov in bil v teh dveh prvinah tudi najboljši igralec Ljubljančanov. Blažič je odigral soliden polfinale, kjer je zbral 14 točk, znova pa je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije v finalu, ko je proti Partizanu dosegel 18 točk.

Ryan Jamar Boatright je v dvorani Dražena Petrovića na vseh treh tekmah opozoril nase. V finalu je dosegel 15 točk in bil izbran za najboljšega posameznika Cedevite Olimpije, prav tako pa je dobre igre kazal tudi v polfinalu in četrtfinalu. V polfinalu je bil najboljši strelec, v četrtfinalu pa najboljši asistent Zmajev.

Hrvaški center Andrija Stipanović je predstavljal nerešljivo uganko za košarkarje Budućnosti v četrtfinalu. Na tej tekmi je imel je najboljši indeks (26) med košarkarji Cedevite Olimpije, zbral je 15 točk, 5 skokov in 3 podaje.

Pri Koper Primorski smo izpostavili Stephena Holta, Žana Marka Šiška in Marka Jagodića-Kuridžo. Holt je odigral solidno prvo tekmo, proti Crveni Zvezdi (10 točk) in še boljšo polfinalno tekmo proti Partizanu, ko je bil s 17 točkami prvi strelec Koperčanov.

Žan Mark Šiško se je izkazal predvsem kot dober asistent, svojo bero podaj, pa je dopolnil še s solidnim strelskim izkupičkom proti obema beograjskima velikanoma.

Marko Jagodić-Kuridža je absolutno dominiral na prvi tekmi proti Crveni Zvezdi. Bil je prvi strelec in asistent svoje ekipe, z indeksom 27 je bil tudi najboljši posameznik srečanja. Izkazal se je tudi proti Partizanu, ki je Koper Primorsko sicer premagal, saj je črno-belim dal 16 točk.

 

[IT_EPOLL id=”3791″][/IT_EPOLL]

 

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave