#mojtim v Kopru proti Nemčiji lovi vozovnico svetovnega prvenstva

Koper – Pomlajena in zdesetkana slovenska izbrana vrsta je s petkovo zmago nad Izraelom v Tel Avivu naredila velik korak k uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila). Slovenci imajo tako v ponedeljek na obračunu proti Nemčiji v Kopru, tri kroge pred koncem kvalifikacij, prvo zaključno žogo. #mojtim bi si v primeru zmage četrtič priigral vozovnico za odhod na prvenstvo. Vstopnice za ogled tekme, ki se bo v Koprski Bonifiki začela ob 18. uri, so na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola.


KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

4. kolo drugega dela
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : NEMČIJA – prenos na Sportklubu

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Tri kroge pred koncem kvalifikacij sta si v slovenski skupini J uvrstitev na svetovno prvenstvo že priigrali Nemčija (8-1) in Finska (7-2). Slovenija (6-3) je trenutno na tretjem mestu, ki še vodi v Azijo. Pred Švedsko (4-5) ima dve in pred Izraelom (3-6) tri zmage prednosti. Na zadnjem mestu je Estonija (2-7). Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića bi si tako s ponedeljkovo zmago proti Nemčiji tudi teoretično priigrali nastop na svetovnem prvenstvu. Na prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023  

#mojtim računa na pomoč navijačev, vstopnice na prodajnih mestih Eventima in Petrola
Slovenci na tekmi proti Nemčiji računajo na pomoč navijačev, ki so se v koprski Bonifiki že večkrat izkazali z glasnim navijanjem. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. V predprodaji je cena posamezne vstopnice 25 evrov, redna cena na dan tekme pa znaša 30 evrov. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko izvedete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : NEMČIJA

Reprezentanca Nemčije si je nastop na prvenstvu zagotovila v petek, v Koper pa je prispela kot vodila ekipa naše skupine. Po uvodnem porazu proti Estoniji 25. novembra lani, je nanizala osem zaporednih zmag in odlične igre kronala tudi na septembrskem domačem EuroBasketu, ko je osvojila bronasto kolajno. Njeno moč je v kvalifikacijah občutila tudi Slovenija, ki je bila v Münchnu konec avgusta poražena z 71:90. Je pa #mojtim deseto zmago v medsebojnih tekmah zabeležil nekaj dni kasneje na evropskem prvenstvu in s podobnimi željami se bo podal tudi v ponedeljkov obračun. Nemci so se na medsebojnih tekmah s Slovenijo veselili sedemkrat.

VSE O REPREZENTANCI NEMČIJE

Močno spremenjena zasedba Slovenije je v Izraelu storila točno to, kar so reprezentanti in strokovni štab v en glas napovedovali ves teden pred odhodom v Tel Aviv. Ob pomanjkanju časa za uigravanje v napadu je ključ do uspeha lahko le bojevita in nepopustljiva igra v obrambi.  Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića so v petek nalogo odlično izpolnili, s podobnim pristopom pa se bodo na parket podali tudi proti Nemcem. Z glasno podporo navijačev jim bo na parketu v Kopru veliko lažje.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Menim, da moramo s petkove tekme v Izraelu črpati pozitivne stvari. Energija, borbenost in požrtvovalnost igralcev so bili na perfektni ravni, igra v obrambi na zelo zavidljivi in takšnem pristop moramo prenesti na tekmo z Nemčijo. Nemci imajo kar nekaj nevarnih igralcev. Igrajo zelo ekipno, tako da bo z agresivno obrambo potrebno preprečiti lahek pretok žoge. Omejiti moramo njihov napadalni skok ter hkrati omejiti igro Sengfelderja po globini ter predvsem Kramerja in Christena pri metih za tri točke. Verjamem, da so si s fantje s pristopom in igro, ki so jo prikazali v Tel Avivu zaslužili polne tribune in vsi skupaj si želimo, da bodo navijači v ponedeljek naš šesti igralec.”

Žiga Samar, slovenski reprezentant:
”V Tel Avivu smo opravila veliko dela, a posla še nismo zaključili. Nemško ekipo dobro poznamo in vemo od kje nam preti največ nevarnosti. So zelo agresivna ekipa z odličnimi posamezniki. Dobro se bomo pripravili in upam, da ob pomoči glasnih navijačev nadgradimo petkovo zmago in si priigramo uvrstitev na svetovno prvenstvo.”

Sorodne objave