MLADI SLOVENCI S PRVEGA MESTA V ČETRTFINALE EP V KOŠARKI 3X3

Ljubljana – Moška reprezentanca do 17 leta starosti je z odliko opravila skupinski del evropskega prvenstva v košarki 3×3 v Lizboni. Po zmagi 18:17 nad Belorusijo v uvodnem kolu, so Slovenci danes z 19:11 ugnali še Izraelce. V nedeljskem četrtfinalu jih čakajo srbski reprezentanti.


Varovanci selektorja Matica Vidica so tako osvojili prvo mesto v skupini C in se bodo v četrtfinalu pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine A, Srbijo. Slednja je v skupinskem delu že morala priznati premoč Ukrajini. Tekma bo na sporedu v nedeljo pet minut čez 18. uro. Prav tako v nedeljo sta na sporedu tudi boja za medalje.

VSE O EVROPSKEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3 U17

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance:
”Z uvrstitvijo v četrtfinale smo izpolnili prvi zastavljeni cilj. Skupinski del smo končali z zanesljivo zmago proti Izraelu, medtem ko smo proti Belorusiji izkoristili našo kvaliteto ter predvsem dobro pripravljenost. V četrtfinalu nas čaka Srbija in pred nami je zelo zanimiva tekma. V nedeljo se vse začne znova, gremo korak po koraku, kam nas bo to pripeljalo, bomo pa videli jutri zvečer.”

Foto: KZS

Sorodne objave