Mladi hrvaški reprezentant skorajda poškodoval Dončića #video

Jasno je, da so nasprotniki Dallas Mavericksov začeli prepoznavati kako nevaren je Luka Dončić. Ker obvlada praktično vse elemente košarkarske igre ga je izredno težko zaustaviti. Košarkarji Los Angeles Clippersov so se na včerajšnjem obračunu na Slovenca dobro pripravili, vseeno pa so Dončića včasih zaustavljali tudi na meji dovoljenega.


Docu Riversu in njegovim varovancem je potrebno priznati, da so dobro preučili igro Luke Dončića. O omejevanju njegovega doprinosa k igri Dallas Mavericksov se je pred tekmo veliko govorilo, prevladalo pa je mnenje, da Luke ni mogoče povsem zaustaviti, je pa možno njegov doprinos k igri nekoliko zajeziti.

Slednje je Clippersom dobro uspevalo, res pa je da imajo v Kawhiju Leonardu, Paulu Georgu in Patricku Bewerlyju več kot dovolj obrambnih moči. Kljub temu, pa jo je Luka kar nekajkrat dobil po roki, občasno tudi brez, da bi to opazili sodniki. Zelo nevarno je bilo že po nekaj minutah prve četrtine, ko je hrvaški center, Ivica Zubac grdo podrl Luko Dončića. Slednji je bil ravno v svojem značilnem prodoru, ob prekršku Hrvata pa je staknil tudi udarec v roko, zaradi katerega se je kratek čas zvijal v bolečinah.

Na srečo je bilo z Ljubljančanom vse v najlepšem redu, vse agresivnejše pokrivanje nasprotnikov pa dokazuje kakšno spoštovanje si je Dončić v ligi NBA že priboril.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave