Marko Simonović pojasnil svojo vrnitev v reprezentanco

Marko Simonović, izkušeni srbski košarkar, ki si letos kruh služi pri Cedeviti Olimpiji je pojasnil zakaj se je odločil za nadaljevanje reprezentančne poti pod vodstvom Igorja Kokoškova.

Simonović je po septembrskem razočaranju na svetovnem prvenstvu, kjer je bila Srbija “šele” peta oznanil zaključek reprezentančne poti. Posledično je v srbski javnosti zavladalo manjše presenečenje, ko se je Simonović znašel na seznamu za kvalifikacijski tekmi s Finsko in Gruzijo, danes pa se je pojavil tudi na zboru v Beogradu.

Srbske novinarje je seveda zanima kaj je botrovalo Simonovićevi odločitvi, da se izbrani vrsti vendarle znova pridruži. “Vsi poznate Igorja in moram reči, da ima res ogromno kvaliteto, najprej kot človek in seveda tudi kot trener. Brez problema smo sklenili dogovor, on je mišljenja, da moram biti tu in jaz sem seveda pristal. Upokojitev sem odložil,” je pojasnil 33-letnik.

Za koliko časa pa bo Simonović podaljšal reprezentančno kariero? “Bomo videli, ne govorimo o tem vnaprej. Z njim (Kokoškovom) se bova dogovorila kaj in kako… V veliko čast mi je, da se sem tukaj in, da bom delal z vsemi temi ljudmi,” je še dodal srbski veteran, ki na Pokalu Spar pretekli konec tedna ni igral.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

Sorodne objave