Maj Dušanić novi Slovenec v NCAA

Slovenska kolonija v ameriški študentski košarki je v zadnjih letih v porastu. Včeraj je v javnost prišla novica, da v ligo NCAA odhaja tudi 18-letni Maj Dušanić, ki se bo pridružil ekipi San Francisco Dons, ki zastopa tamkajšnjo sanfranciško univerzo.


Dušanić, sicer otrok Slovana, je v lanski sezoni nastopal v drugi slovenski ligi, v dresu KK Parkljev. Letos je Slovenijo zastopal tudi na evropskem prvenstvu U18, kjer je v povprečju dosegal 3,7 točke, 2,9 skoka in 0,8 asistence na tekmo. Z 202 cm višine igra na položaju centra.

Že ob pričetku letošnje sezone se je preselil v ZDA, kjer se je kalil v Arizoni na tamkajšnji šoli Dream city christian high school. Nato pa je prišla potrditev o selitvi k San Francisco Donsem.

San Francisco Dons je moštvo, ki že ima določeno zgodovino v ligi NCAA. V preteklosti so že bili dvakratni prvaki ligi NCAA, slovijo pa tudi kot moštvo, kjer je svoje prve korake naredil Bill Russell. Z enajstimi naslovi prvaka lige NBA je Russell rekorder po številu osvojenih šampionskih prstanov.

Dušanić torej odhaja na kraj z zgodovino, pri gradnji košarkarske poti pa mu želimo obilico športne sreče.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave