Luko Dončića vprašali, če bo igral v kvalifikacijah za OI! Tole je odgovoril…

Po obračunu med Dallas Mavericksi in New York Knicksi, ki so ga Telički sicer nesrečno izgubili, seveda ni manjkalo novinarjev, ki so želeli govoriti z Luko Dončićem. Med kopico ameriških novinarjev pa je bil tudi španski, ki je Luki postavil vprašanje, ki zanima tudi Slovence.


Skorajda ne najdemo več presežnikov s katerimi bi opisali Luko Dončića. Navedimo samo nekaj aktualnih statističnih podatkov, ki ga trenutno uvrščajo med najboljše košarkarje lige NBA. Trenutno je s povprečjem 28,7 točk na tekmo peti strelec lige. Pred njim so zgolj Bradley Beal (Washington), Damian Lillard (Portland), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) in James Harden (Houston). Je tudi trinajsti skakalec lige (10,3 skoka) in drugi podajalec (9,3). Letos je dosegel že kar šest trojnih dvojčkov, s čimer vodi v tej tej kategoriji, za njim zaostaja celo LeBron James.

Nič čudnega torej, da bi igranje Luke Dončića v slovenski izbrani vrsti drastično povečalo njene možnosti za uvrstitev na olinpijske igre. Na vprašanje španskega novinarja o dotičnih kvalifikacijah je Luka potrdil, da za Slovenijo zanesljivo bo igral! Žal pa tokrat ob boku ne bo imel Gorana Dragića, prav tako še ni znano ali bo reprezentančno pot do takrat še nadaljeval Gašper Vidmar, poslovil se je Anthony Randolph… (sicer je KZS potrdila, da bo Američana še poskušala pregovoriti). Slovenska reprezetnanca bo torej v predolimpijskih kvalifikacijah precej drugače sestavljena.

Kvalifikacije bodo na sporedu prihodnje poletje, že 27. novembra pa bo na vrsti žreb skupin.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave