Luka Rupnik o Dončiću in Olimpiji

Luko Rupnika, ki bo v novi sezoni zaigral za češki Nymburk, že septembra čaka velik izziv. Po tem, ko se je Rupnikov novi klub uvrstil v najboljšo osmerico, bo češkim prvakom pomagal v sklepnem poglavju Fibine lige prvakov. 27-letni Idrijčan se je pred odhodom v tujino štiri leta kalil pri ljubljanski Olimpiji v katero pa se ni nikoli vrnil.


Ključna pri odločitvi, da se seli na Češko je bila njegova vloga na igrušču: »Prevladalo je tudi to, da ko sem pogledal “playmakerje”, ki so bili v zadnjih letih pri Nymburku, so vsi dobili veliko pozornosti in nato napredovali v karieri. Odločitev ni bila težka. Na tem položaju je še en Čeh (Jakub Tuma, op. a.). Pri Antwerpnu sem bil prvič do zdaj prvi “play”, zdaj pa sem nekako dobil potrdilo, da sem na pravi poti, saj se mi zdi, da je Nymburk še korak naprej,« Se je z MMC-jem pogovarjal Rupnik.

Lani je izgledalo, kot da je med drugim na pladnju tudi vrnitev Stožice, letos pa slovenski reprezentant zatrjuje, da to ni bila resna možnost: »Cedevita Olimpija je vedno zanimiv projekt. Blizu mi je tudi, ker je Jaka Blažič kapetan in glavni igralec. Letos moram reči, da do nekih pogovorov ni prišlo, ampak verjamem, da se bomo v prihodnosti, če bo vse po sreči, še enkrat našli na skupni poti. Nedvomno pa jim želim vse najboljše.«

Kot velik prijatelj slovenskega zvezdnika lige NBA Luke Dončića, verjame, da je ‘čudežni deček’ sploh med pandemijo, katero sta v Sloveniji v dobršnji meri preživljala skupaj, storil velik korak naprej.

»Luka Dončić je vsako leto bolj zrel in vsako leto da nekaj novega svoji igri. Trenutno je med tremi najboljšimi igralci v Ligi NBA. Verjamem, da če Dallas dobi še kakšno okrepitev v naslednjih letih, bo slej kot prej osvojil prstan, kar vem, da je Luki najpomembnejše. Individualne nagrade ga ne zanimajo toliko kot ekipni naslov. Po naravi je sicer tako tekmovalen, da res ves čas v vsem tekmuje. Me je pa presenetil, kako je dvignil raven profesionalnosti, kako se je drža diete, vseh programov in koliko je pridobil fizične moči. Tudi v tej smeri je naredil velik korak naprej.«

Sorodne objave