Luka Dončić turistična oseba leta, ambasador slovenskega turizma pa Marc Cuban

Mladi košarkarski as si je prislužil letošnjo nagrado kristalni Triglav za osebnost leta 2021. To nagrado vsako leto podeljujejo partnerji v slovenskem turizmu. Iz košarkarskih krogov pa prihaja tudi letošnji ambasador slovenskega turizma Marc Cuban, lastnik Dallas Mavericksov.


Vsako leto ob Dnevih slovenskega turizma podelijo priznanja tistim, ki so najbolj zaslužni za rast in prepoznavnost Slovenije kot odlične turistične destinacije širom po svetu.

Luka Dončić si je kristalni Triglav za osebnost leta prislužil s tem, da je ključno prispeval h globalnemu povečanju prepoznavnosti Slovenije. “Kljub temu, da že od malih nog živi v tujini, Dončić ni pozabil države, v kateri se je začela njegova izjemna športna kariera. V reprezentančnem dresu s svojim znanjem in talentom pomembno prispeva k zgodovinskim dosežkom slovenske košarke, kot sta naslov evropskega prvaka 2017 in zgodovinska uvrstitev na olimpijske igre v Tokiju, kjer so osvojili četrto mesto,” so v nekakšni obrazložitvi zapisali deležniki slovenskega turizma.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa je Marka Cubana izbralo za ambasadorja slovenskega turizma, ker je med drugimi med letošnjimi OI na Twitterju, kjer ima več kot 8,5 milijona sledilcev redno objavljal dosežke slovenske košarkarske reprezentance in to kar v slovenskem jeziku.

Foto: Dallasnews.com

Sorodne objave