LTH Castings osvojil 2. SKL

Košarkarji LTH-ja so bili tudi na drugi finalni tekmi boljši od Žoltastih Trotov. V napeti končnici so uspeli slaviti in tako postali prvaki druge slovenske košarkarske lige. Z osvojenim naslovom so si zagotovili mesto v Ligi Nova KBM.


V nabito polni Livadi smo spremljali drugi finalni obračun med Škofjeločani in Novomeščani. Slednji so začeli srečanje zaspano in brez energije, ter tako dopustili gostom, da so jim ušli. Tudi v nadaljevanju polčasa smo spremljali enostranski obračun. Gostje so zadeli praktično vse in si priigrali 25 točk prednosti. Polčas so dobili z rezultatom 29:51.

Po premoru pa smo spremljali povsem drugačen obračun. Novomeški Troti so se prebudili in pokazali zakaj so letošnji finalisti. Z agresivno igro so začeli nižati zaostanek. Pri tem jim je pomagala tudi domača publika, ki je postregla z neverjetno energijo. Dobri dve minuti do konca je trojko za izenačenje zadel razigrani Črt Ristič. Le 15 sekund kasneje je s trojko odgovoril Rade Rodič. Prav on je 27 sekund do konca dosegel še met za 2 točki in postavil končni izid 85:81 v korist Škofje Loke.

Loka je tako postala prvak 2. SKL in se uvrstila v prvo slovensko košarkarsko ligo. V vrstah Trotov je bil najbolj razpoložen Ristič, ki je dosegel 19 točk. Pri prvakih se je s 17 točkami in 9 skoki najbolje odrezal Tim Lotrič.

 

Sorodne objave