Ljubljančanom pripadel derbi 9. kroga 2. SKL

Včeraj ob 20.30 sta se v Hali Tivoli srečali moštvi Nutrispoint Ilirije in LTH Castingsa. Škofjeločani so na derbi v Ljubljano prišli z izkupičkom petih zmag in enega poraza, Ljubljančani pa so imeli na svojem računu zmago manj. Večino srečanja so bili v rahlem vodstvu košarkarji Ilirije, ki so na koncu tudi brez težav slavili s 93:76.


Košarkarji Ilirije so si hitro priigrali zgodnje vodstvo. V drugi minuti je Niko Bačvič z metom za dve točki svoje moštvo že popeljal do prednosti s 7:1. Prednost Ljubljančanov to pot še ni bila odločilna, saj so košarkarji iz Škofje Loke izid v dobri minuti poravnali na 8:8. Naslednjih nekaj minut je potekalo izenačeno, je pa Ilirija znova nekoliko pobegnila v 8, minuti, ko so pobegnili na 6 točk razlike (22:16). LTH Castings se je v zadnji minuti približal na 22:20, a malo pred zvokom sirene je trojko zadel Miha Fon in postavil izid prve četrtine (25:20). V drugi četrtini smo spremljali periode, ko so domači gostom že pobegnili in po zabijanju Urbana Durnika vodili že za +8 (36:28), kar je bila njihova največja prednost na tekmi. Škofjeločani se znova niso dali in do polčasa so se znova precej približali. 18 sekund pred iztekom polčasa je Anže Zdolšek s metom za 3 znižal na 41:39. Ilirijani so za zadnji napad vzeli minuto odmora, a je Egor Sytnikov zgrešil met iz skoka in rezultat je ostal nespremenjen.

Prva polovica tretje četrtine je potekala povsem izenačeno, nato pa je Ljubljančanom pri izidu 50:49 v njihovo korist uspel delni izid 7:0. Prednost so nato košarkarji Ilirije še nadgradili in LTH Castingsu pobegnili že za 10 točk (65:55). Zaostanek gostov je ob izteku časa v tretji četrtini nekoliko omilil Matic Vesel z zadetim metom za dve točki. V zadnji četrtini je bila gostujoča vrsta, ki je v večjem delu prvih treh četrtin nudila dober odpor povsem razbita. Po sedmih minutah so gostitelji povedli s kar 20 točkami razlike (86:67), tekmo pa nato brez pretresov pripeljali do končne zmage (93:76).

Pri Iliriji so si košarkarji lepo porazdelili doseženo število točk. Mensud Julević in Marko Pajić sta oba zbral po 15 točk, a vseeno gre še posebej izpostaviti dosežek slednjega, ki je točkovnemu izkupičku dodal še 16 skokov in 3 asistence. Po 14 točk sta dodala Miha Fon in Miha Cerkvenik, 13 pa jih je vpisal Urban Durnik. Tudi pri Škofjeločanih ni bilo košarkarja, ki bi posebej izstopal, je pa bil s 15 točkami njihov prvi strelec Luka Grum, ki je zbral tudi 3 skoke in 3 asistence. 14 točk in 6 skokov je dodal Boris Bošnjak.

Škofjeločani in Ljubljančani si sedaj na drugem in tretjem mestu delijo enako število točk.

 

KK Ilirija : LTH Castings 93 : 76

 

Foto: KK Ilirija

Sorodne objave