Ljubljančani končno zadihali s polnimi pljuči

Kapetan Cedevite Olimpije Edo Murić je spregovoril o občutkih po težko pričakovani torkovi zmagi zmajev proti Ulmu.


Oddahnil si je ob dejstvu, da je njihova garderoba prvič v sezoni polna.

Po dveh mesecih in pol ima namreč trener ljubljanskega moštva Jurica Golemac končno na voljo vse nosilce igre. “Nič še nismo zapravili, nič pa ne bo prišlo samo od sebe,” je ob tem za Sportklub poudaril Murić, ki je ob koncu krajšega pogovora spregovoril tudi o dvoreznem reprezentančnem meču.

Poraja se vprašanje, če je lahko zmaga v sedmem poskusu prelomna tekma sezone. Murić odgovarja, da je mogoče, a d nič ne pride samo od sebe. Ekipa bo morala vztrajno trenirati, graditi močno obrambo in izkoriščati napadalne prednosti. Prvo evropsko zmago v sezoni je označil za nagrad za trdo delo, ki so ga pokazali doslej.

Kljub temu, da kapetan že od samega začetka sezone, ki zmajem res ni bila pisana na kožo, ne išče izgovorov, pa vseeno večji del težav moštva pripisuje manjku razpoložljivih igralcev na klopi. “Tekem se ne dobiva v treh četrtinah. Boriti se je treba 40 minut. Za to pa potrebuješ dovolj velik nabor igralcev. Večkrat smo ostali prekratki. Včasih tudi za eno samo žogo.” Kot pravi, ostaja optimist in verjame, da še zdaleč niso ostali brez možnosti v EuroCupu.

“Kapetan ali ne, do soigralcev sem vedno iskren. Poskušam jih spodbujati. Vedo, da sem tisti, na katerega se lahko obrnejo. Sicer pa imamo značajsko dobro ekipo. Vsak posameznik ve, kaj je njegova naloga. Posledično je tudi meni lažje”, je sklenil.

 

Sorodne objave