Lillard iskreno spregovoril o težavah ameriške reprezentance

Damian Lillard je s sedmo silo spregovoril o težavah ameriške košarkarske reprezentance in porazu proti Franciji.


Letošnje poletje se za ameriško »sanjsko« olimpijsko moštvo počasi spreminja v nočno moro. Kljub nesporni kakovosti posameznikov, so rezultati daleč od pričakovanj. Po dveh porazih na pripravljalnih tekmah proti Nigeriji in Avstraliji, je včeraj sledil nov šok. Francozi so zvezdniškemu moštvu zadali bolečo zaušnico na prvi tekmi skupinskega dela olimpijskega košarkarskega turnirja.

“V določenih trenutkih se preveč trudimo. Namesto da bi samo bili kdor smo, torej, najboljši igralci v NBA,” je po porazu proti Franciji razmišljal zvezdnik Portlanda Damian Lillard. “Met nam enostavno ni stekel. Imeli smo priložnosti, ki jih nismo izkoristili.”

“Mislim, da gredo vse pohvale Franciji. Imajo zelo kakovostno moštvo, tudi Rudy Gobert je NBA-jevec. Imajo igralce, ki igrajo v NBA, ki so tokrat pokazali več kot mi. Zadeli so, ko je najbolj štelo. Tudi sam sem zapravil nekaj priložnosti, izgubljal žoge. Stvari se enostavno niso odvijale po naših željah. Marsikaj bi lahko postorili bolje,” je dejal 31-letni organizator igre.

Lillard ne zanika, da zadnji poraz boli in se zaveda, da je vsak poraz ameriške reprezentance dogodek, ki močno odmeva po svetu košarke: “Ne bi rekel, da je to nepravično. Takšna so pač pričakovanja, ko igraš za reprezentanco ZDA. V tem športu imamo zgodovino dominance in zmag. Ameriška košarkarska reprezentanca ne izgublja pogosto, sploh pa ne na začetku tekmovanj. Zato se poraze pogosto prikazuje kot konec sveta. Vendar naloga nas, profesionalnih športnikov, je da zastopamo svojo državo na olimpijskih igrah in naredimo vse kar je potrebno. Še vedno lahko dosežemo zadani cilj. In to mora ostati v naših mislih.”

Sorodne objave