LIGA NOVA KBM: SIXT PRIMORSKA NADALJUJE ZMAGOVALNI NIZ

Ljubljana – Sixt Primorska je v svoji peti odigrani tekmi v Ligi Nova KBM za prvaka zabeležila še peto zmago in kot edino neporaženo moštvo trenutno zaseda prvo mesto. Hopsi ostajajo pri dveh zmagah in trenutno zasedajo peto mesto. Liga Nova KBM za prvaka se bo s tekmami nadaljevala že v sredo, 10. aprila, Liga za obstanek pa 17. aprila.


LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
6. kolo
Ponedeljek, 8. april
SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA 78:60 (23:20, 23:17, 10:6, 22:17)

Šiško 17, Jagodić Kuridža 14 (10 skokov, 5 podaj), Ferme 13; Atanacković 14, Jack (6 skokov), Rotar in Čebular 9
STATISTIKA
Košarkarji Polzele so odločno stopili v tekmo s prvaki druge regionalne lige in v tretji minuti povedli s 7:2, pozneje pa še z 12:7, a so domači našli odgovor in z delnim izidom 9:0 spreobrnili izid, v šesti minuti je bilo tako 16:12 za Primorsko. Domači košarkarji so minuto pred koncem prve četrtine povedli za sedem točk, potem pa so gostje do konca četrtine zaostanke uspeli zmanjšati na tri.

Na začetku druge četrtine so Hopsi izenačili, potem pa so domači znova naredili delni izid 9:0. Gostje so se nekajkrat uspeli približati, a vodstva domačih niso uspeli ogroziti in polčas se je končal s plus devet za domače (46:37).

V tretji četrtini strelsko ni bilo razpoloženo nobeno moštvo, ekipi sta skupno dosegli le 16 točk, domači pa so ta del tekme dobili z 10:6. V prvem delu zadnjega dela igre so gostje še naprej s težavo zadevali, domači košarkarji pa so bili v tem elementu igre uspešnejši in so tako v četrti minuti prvič povedli z 20 točkami razlike. Dobri dve minuti pred koncem so imeli domači najvišje vodstvo na tekmi (+23), potem pa so bili do konca tekme uspešni le še gostje, ki jim je razliko uspelo zmanjšati na -18 za končnih 78:60 za Primorce, pri katerih je bil s 17 točkami najboljši strelec Žan Mark Šiško.

V prihodnjem kolu v sredo bo moštvo Hopsi Polzela gostovalo pri Rogaški, Sixt Primorska pa bo dan pozneje gostovala pri drugouvrščeni Petrol Olimpiji.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke našim igralcem za zmago. Po uspehu ni bilo lahko igrati. Vrniti se moramo k treningom in najti pravo osredotočenost. Hvala navijačem za podporo.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Čestitke ekipi Sixt Primorske za uvrstitev v prvo regionalno ligo. S takšno igro, pristopom in organizacijo je koprsko moštvo tudi favorit v državnem prvenstvu. Tudi v prihodnje mu želim vse najboljše. Mi smo skušali igrati po najboljših močeh, a naše glave so bile na sredini tekmi v Rogaški Slatini. Dvomim, da bo kdorkoli lahko zmagal v Areni Bonifika. Sixt Primorska je zame favorit.”

Sorodne objave