Liga NBA znova v dilemi: Številnim zvezdnikom ni do igranja

Podpredsednik združenja igralcev lige NBA Kyrie Irving je v petek organiziral konferenčni klic, na katerem so igralci lahko predstavili svoje mnenje glede trenutnega načrta o nadaljevanju oz. zaključku sezone.


Po konferenci je bolj ali manj jasno, da vsi igralci niso v celoti navdušeni nad novimi predlogi vodstva lige NBA. Med tistimi, ki so tako ali drugače dali vedeti, da si ne želijo v Orlando, kjer se bo odvil zaključek sezone, so tudi zvezdniki Dwight Howard, Donovan Mitchell, Carmelo Anthony itd…

Plati so različne, nekatere košarkarje že v osnovi skrbi okužba s koronavirusom. Tako na primer pomislekov ne moremo zameriti Dwightu Howardu, ki je v času pandemije zaradi virusa izgubil mater enega svojih otrok. Spet drugi so v precepu zaradi protestov proti rasizmu in policijskemu nasilju, ki trenutno pestijo celotne ZDA, oba argumenta pa vodita k k skupnemu imenovalcu, da zdaj pač ni čas za igranje košarke.

Načrta ‘Orlando’ pravzaprav ni podprl tudi Irving, tako da se je liga očitno znova znašla v nerešeni dilemi. Igralci si niso enotni kljub dejstvu, da jih bo v primeru odpovedi tekmovanja to stalo lepega zaslužka.

Photo: Orange County Register

Sorodne objave