Liga ABA končno zavihala rokave

Še pred začetkom nove sezone lige ABA je bil ta vprašljiv zaradi še vedno trajajoče pravne neurejenosti. Prav tako niso novost spori med voditelji njenih največjih klubov. Kot kaže se stvari končno urejajo. Na konstruktivnem srečanju je vodstvo lige soglasno sprejelo temelje za vse potrebne korake, ki bodo zagotovili stabilnost in nadaljnji napredek lige, so sporočili v izjavi za javnost.


Nazadnje smo poročali, da je Raiffeisen banka (pod okriljem katere je stala liga ABA) zaradi pravne neurejenosti tega tekmovanja pripravljena zapreti njene račune. Težava naj bi bila v dokumentaciji o stanju lige in v tem, kdo omenjene račune upravlja.

Do najkasneje 20. novembra naj bi po novem klubi lige ABA razrešili vsa sporna vprašanja v zvezi z lastniško strukturo in odprtjem poslovnega računa v banki v Zagrebu in navedli:

»Klubi so soglasno odločili, da ustanovijo pravno ekipo, katere naloga bo pripraviti vse potrebne dokumente in ukrepe, ki jih je treba sprejeti za preoblikovanje lige ABA iz javnega podjetja v družbo z omejeno odgovornostjo.«

 

Photo: ABA Liga

Sorodne objave