Liga ABA 2 se seli v varnostne mehurčke

Vodstvo košarkarske lige Aba 2 je na podlagi trenutne situacije s pandemijo novega koronavirusa sestavilo nov sistem sistem tekmovanja za letošnjo sezono. V rednem delu bo tekmovanje turnirsko, turnirji pa se bodo odvijali v različnih varnostnih mehurčkih.


Redni del sezone se bo odvil v sklopu treh turnirjev. Na prvih dveh bodo ekipe igrale štiri kroge, a zadnjem pa pet. Prvi mehurček se z 9. novembrom začne na Zlatiboru v Srbiji, kjer domžalsko ekipo Helios Suns čakajo obračuni z Mladostjo iz Zemuna (9. novembra), sarajevskimi Spars (12.), Gorico (16.) in domačim Zlatiborom (18.).

Po trinajstih krogih bodo klubi prešli v končnico, kamor se bo uvrstilo 8 klubov in kasneje v t.i. ‘playout’, kamor se bodo uvrstila finalna 4 moštva. Od končnice dalje bodo veljale tekme na izpadanje, pare pa bo določil uspeh v rednem delu. Prvo moštvo se bo pomerilo z osmim itn.

V prvi mehurček v Zlatiboru bodo lahko pripotovali samo popolnoma zdravi igralci. Ekipe oziroma igralci bodo morali imeti pred prihodom negativen PCR-test, ki ne sme biti starejši od 72-tih ur. Dodatno testiranje bo potekalo pred vstopom igralcev v hotel, testi se bodo izvajali tudi med samim turnirjem. Razen med tekmo bo obvezno nošenje mask, tako v hotelu kot v dvorani.

 

Photo: helios-suns.si

Sorodne objave