Lastnik šampionskega prstana se sprašuje, če sploh obstaja obramba za Luko Dončića

Potem ko je Luka Dončić v Los Angelesu LeBronu Jamesu in Jezernikom vrnil za poraz v American Airlines Areni, izginjajo še zadnji dvomljivci.


Paul Pierce je legenda Boston Celticsov. Pri Keltih je preživel kar 15 let kariere, leta 2008 pa je posegel tudi po šampionskem prstanu in bil MVP finala. Dandanes Paul Pierce opravlja vlogo strokovnega komentatorja za novinarsko hišo ESPN, znan pa je kot eden izmed bolj strogih in skeptičnih kritikov, ki košarkarjev ne pohvali zlahka.

Tudi ob silovitem vzponu Luke Dončića v tej in tudi prejšnji sezoni, je Pierce pogosto ostajal realen. Sicer ni skoparil s pohvalami na račun Slovenca, vendar je v svojih napovedih vedno previden. Lansko leto je izpostavil, da Luka v tistem momentu še ni spadal na tekmo All Star. Tokrat pa Dončića preprosto ni mogel prehvaliti, saj ga je navdušil s svojo predstavo nad Lakersi. Po Lukovem dosežku, ki je Jamesu in druščini nasul 27 točk, 10 podaj in 9 skokov, se je Pierce oglasil kar preko svojega profila na Twitterju. “Lahko sploh kdo igra obrambo na Luki. V tem trenutku je tretji v bitki za naziv MVP-ja, za Gianisom in Hardnom,” je zapisal Pierce.

Luka Dončić bo znova na delu danes ponoči proti Pelikanom iz New Orleansa.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: ESPN

Sorodne objave