Laščani v drugem polčasu do zmage nad Šentjurjem

Ljubljana – Sosedski derbi med Zlatorogom in Šentjurjem je bil odigran v Laškem, zmage s 86:64 so se veselili Laščani. Domači košarkarji so ob polčasu zaostajali, a v drugem delu zrežirali preobrat in vknjižili drugo zmago v Ligi Nova KBM. V dresu Zlatoroga je 16 točk dosegel Klemen Smrekar, Jan Copot je ob 10 točkah zbral še 7 skokov in 8 podaj. V gostujoči zasedbi sta po 14 točk dosegla Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič.
Foto: KK ZLATOROG LAŠKO


LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

10. kolo
Ponedeljek, 12. december

ZLATOROG LAŠKO – ŠENTJUR 86:64 (17:18, 21:24, 29:14, 19:8)
Zlatorog Laško: Bailey 12 (4:4), Lorbek 12, Copot 10 (3:4), Miljković 6 (0:2), Samojlović 10, Požin 9 (4:4), Smrekar 16 (0:1), Medved 6, Tratar 2, Urbanija 3.
Šentjur: Craig 5 (1:2), Dunn-Martin 14 (4:4), Tomažič 7 (3:5), Nemanič 14 (4:4), kellner 7, Držić 4, Livadić 13 (3:4).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji iz Laškega so v desetem kolu Lige Nova KBM dosegli drugo zmago v tej sezoni. V svoji dvorani Tri lilije so na kolena položili tekmece iz Šentjurja, ki so s sedmimi zmagami in tremi porazi trdno na tretjem mestu na razpredelnici. Zasedba iz Laškega ostaja na dnu razpredelnice, skupaj z ekipama Ilirije in LTH Castings.

Šentjur je imel v prvi polovici dvoboja vajeti igre v svojih rokah, druga pa je minila v absolutni prevladi Zlatoroga. Izbranci izkušenega trenerja in nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Aleša Pipana so zagospodarili na igrišču.

Temelje za drugi par točk v tej sezoni so postavili v tretji četrtini, ko so povsem zasenčili svoje tekmece in jo prepričljivo dobili z 29:14. Njihov “zmagoviti ples” se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini, ko so tekmecem dopustili, da so dosegli zgolj osem točk.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Klemen Smrekar s 16 točkami in šestimi skoki, Adrio Ramone Bailey in Domen Lorbek sta dodala po 12 točk. V gostujoči zasedbi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič, oba sta dosegla po 14 točk.

Zasedbo iz Laškega naslednja tekma čaka 17. decembra. Tedaj bo doma gostila Hopse s Polzele, ekipa iz Šentjurja pa se bo dva dni kasneje v domači dvorani pomerila z Rogaško.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško“Najprej bi čestital igralcem za dobro igro v drugem polčasu. Obrambo iz drugega polčasa moramo gojiti tudi v prihodnje. Ni nam bilo lahko, današnjo tekmo smo morali dobiti. Fantje so pokazali karakter in mislim, da se tukaj ne smemo ustaviti. Nadaljujemo z domačimi tekmami in domača dvorana z gledalci mora biti naša prednost. Vemo, kaj moramo storiti na naslednjih tekmah in upam, da bodo igralci dali vse od sebe.” 

Damjan Novaković, trener Šentjurja“Pred današnjo tekmo so bili Laščani na zadnjem mestu, kot najslabša ekipa, dejansko pa smo mi v tem trenutku v tej postavi najslabša ekipa. Tega sem se tudi zavedal in pričakoval, da bomo morda po čudežu zmagali. Brez Vujasinovića in Zupana imamo zelo kratko klop. V drugem polčasu smo se razpadli, izgubili glavo ter koncentracijo in zaslužena zmaga Laščanov.”

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM

Sorodne objave