Lakersi so si oddahnili, Howard bo igral!

Po tem ko se je nastopom v Orlandu za Los Angeles Lakerse odpovedal branilec in član začetne peterke Avery Bradley, so se Jezerniki bali, da bodo v nadaljevanju sezone izgubili še moža na centerskem položaju. Po tem ko je očitno namigoval, da v ‘NBA Mehurčku’ ne bo nastopil, je na olajšanje Lakersov Dvight Howard pred kratkim potrdil da bo 31. julija za ekipo le zaigral.


V pogovoru za CNN je Howard razkril, da se nastopu vendarle ne bo odpovedal, svoj zaslužek iz tekem pa bo doniral svoji dobrodelni organizaciji ‘Breathe Again’, ki v zadnjem času deluje kot ena izmed mnogih v sklopu enakopravnosti in boja proti rasizmu.

Howard je še nedolgo nazaj, tako kot mnogi košarkarji trdil, da bi igranje oz. nadaljevanje sezone močno odvrnilo pozornost od trenutnih problemov, ki pestijo ZDA. V Ameriki še vedno namreč potekajo množični protesti proti rasizmu in policijskemu nasilju, ki jih je maja sprožil umor temnopoltega Georga Floyda s strani tamkajšnjih varuhov pravice.

Howard se je od tovrstnega stališča počasi umaknil in poudarja, da je ultimativna odločitev igrati ali ne igrati izključno košarkarjeva. Vest je močno razbremenila Jezernike, sploh z vidika njihove obrambe, ki je s Howardom , Anthonyjem Davisom in JaValeom McGeejem tretja najuspešnejša v ligi NBA.

Photo: Youtube

Sorodne objave