KZS o novem selektorju: “Podan je obojestranski interes za sodelovanje”

Ljubljana – Kot smo na Košarkarski zvezi Slovenije medijem potrdili že v sredo v večernih urah, so stekli pogovori med vodstvom zveze in grškim košarkarskim strokovnjakom Dimitriosom Itoudisom o prevzemu položaja selektorja slovenske reprezentance. V nadaljevanju najdete izjavo predsednika Košarkarske zveze Slovenije, Mateja Erjavca.


Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
”Kot smo potrdili že včeraj, lahko povem, da se Košarkarska zveza Slovenije pogovarja z Dimitriosom Itoudisom o prevzemu položaja selektorja slovenske reprezentance. Podan je obojestranski interes za sodelovanje, vendar je pri tem kar nekaj izzivov. Košarkarska zveza Slovenije zato želi najti najboljšo možno rešitev v danih razmerah, ko so koledarji mednarodnih klubskih in reprezentančnih tekmovanj neusklajeni. To okoliščino je treba žal upoštevati pri nadaljnjih odločitvah. Vse bolj namreč postaja jasno, da odsotnost dogovora FIBA – Evroliga pomeni ne samo odsotnost najboljših igralcev v reprezentancah, ampak je izredno težko, če ne celo nemogoče, evropskim reprezentancam zagotoviti tudi najboljše trenerje, ki so večinoma angažirani v evroligaških klubih.”

Ko bodo dogovorjene in sprejete vse odločitve glede vodenja slovenske moške članske reprezentance, bomo seveda o tem obvestili športno javnost.

Sorodne objave