Krka brez težav premagala Termalce

Ljubljana – Nedeljska tekma med Krko in Termami Olimia Podčetrtkom je pomenila tudi zaključek 8. kola drugega dela Lige Nova KBM. Gosti v Novem mestu niso bili razpoloženi, domača ekipa pa jim prav veliko tudi ni dopustila in Krka je zasluženo slavila z veliko prednostjo.
Foto: Drago Perko/KK Krka


LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
8. kolo – Liga za prvaka
Nedelja, 18. aprila
KRKA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 103:76 (28:22, 32:18, 25:21, 18:15) 
Krka: Medved 3, Stergar 12, Camphor 3, Stipčević 8, Vrabac 12, Barič 8, Kosi 8, Škifić 6, Škedelj 13, Lapornik 5, Rebec 11, Vučetić 14.
Terme Olimia Podčetrtek: Strnad 17, Švigelj 7, Škorjanc 3, Maček 2, Cerkovnik 7, Atanacković 24, Vasilić 16.
CELOTNA STATISTIKA
Krka je brez težav prišla do četrte zmage v Ligi za prvaka Lige Nova KBM. Naporen ritem tekem se ji ni poznal, priložnost za igro so dobili vsi igralci, prav vsi pa so se tudi vpisali med strelce. Gosti so bili enakovredni le do končnice prve četrtine. Vodili so z 22:20, trojka, prva od treh Jana Rebca pa je bil začetek njihovega “konca”. Domači so z delnim izidom 10:0 ušli, nato pa postopoma še večali svojo prednost. Ob polčasu so vodili za 20 točk, po tretji četrtini za 24, dobili pa so tudi zadnji del. Krka je zadela kar 15 trojk, imela 29 podaj in le 7 izgubljenih žog, to pa so bili poglavitni razlogi za visoko zmago domače zasedbe.
S 14 točkami je bil v njihovi vrsti najučinkovitejši Vasilije Vučetić, ki je temu dodal tudi osem skokov, pri Štajercih so kar trije igralci dosegli več točk kot najboljši strelec domačih, največ, 24 jih je prispeval Simo Atanacković, zadel je tudi štiri mete za tri točke.
Terme Olimia Podčetrtek bo v naslednjem kolu, 22. aprila, gostil Cedevito Olimpijo, Krka pa bo spet igrala doma, isti dan bo njen tekmec Gorenjska gradbena družba Šenčur.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM

Sorodne objave