Košarkarji Cedevite Olimpije prvič na kupu, Simonović: “Občutki so sijajni”

Včeraj je potekal prvi zbor košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono. Najprej morajo opraviti z določenimi zdravstvenimi pregledi, na parket pa bodo prvič stopili v sredo.


V sredo se bodo torej igralci Cedevite Olimpije, ki bodo začeli s pisanjem nove zgodbe ljubljanskega kluba, prvič predstavili javnosti. Ljubljano je prvič obiskal tudi Marko Simonović, ki bo tudi član srbske reprezentance na SP na Kitajskem. Srbija bo tam eden izmed glavnih kandidatov za medalje, Simonović pa je izkoristil prost dan med pripravami, da uredi formalnosti z novim klubom. »Po podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo sem prvič v Ljubljani in občutki so sijajni. Spoznavam ljudi, ki delajo v klubi in soigralce. Nekatere izmed njih sicer že poznam, saj smo si pogosto stali nasproti na parketu, zdaj pa smo v isti ekipi. Navdušen in zelo vesel sem, da sem tu. Opraviti moramo vse nujne zdravstvene preglede, usedli se bomo tudi na prvem sestanku, kjer bomo govorili o bližnji prihodnosti in počasi začeli z novo sezono,« je za spletno stran Cedevite Olimpije povedal izkušeni Srb.

Še eden, ki bo igralskemu kadru pomagal predvsem z dolgoletnimi izkušnjami je gotovo Saša Zagorac. »Občutki so vedno lepi, ko se nova sezona začne in se spoznaš z novimi soigralci. Zaenkrat ne počnemo še nič, povezanega s košarko. Najprej so na vrsti zdravstveni pregledi, da člani strokovnega štaba vidijo, kakšno je naše stanje in kako pripravljeni smo ter komu kaj manjka. Upam in verjamem, da smo vsi zdravi, pregledi pa so seveda potrebni pred začetkom dela in napornimi treningi.«

Med mlajšimi orožji Olimpije pa je 24-letni Martin Krampelj, ki je v Ljubljano prišel potem, ko ni bil izbran na naboru lige NBA. »V ponedeljek smo se prvič zbrali s soigralci in se tudi spoznali med seboj. Opravili smo tudi zdravniške preglede. V sredo bomo s pripravami nadaljevali na igrišču in komaj čakamo, da stopimo na parket ter pokažemo to, kar znamo,« je motiviran Grosupeljčam, ki je v preteklih letih igral za ameriško univerzo Creighton Bluejays.

Foto: Cedevita Olimpija Ljubljana

Sorodne objave