KOŠARKA 3X3: PIRAN DRŽAVNI PRVAK V ČLANSKI KATEGORIJI

Ljubljana – Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je v članski kategoriji za naslov državnega prvaka pomerilo 12 ekip. Naslov državnega prvaka so se po štiri letih ponovno veselili košarkarji ekipe Piran, ki so v finalu z 21:10 premagali ekipo Kranj.


FINALE:

PIRAN : KRANJ 21:10

Pred polnimi tribunami košarkarskega prizorišča na Kongresnem trgu sta se v velikem finalu srečali najboljši slovenski ekipi, Kranj (Boris Jeršin, Mensud Julević, Igor Tratnik, Jure Eržen) in Piran (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt). Izkušeni Pirančani so na začetku tekme prišli v vodstvo in skozi celotno srečanje narekovali ritem igre. Štiri minute pred koncem je Anže Srebovt z nekaj sreče zadel met za dve točki in Pirančani so povedli že s 13:5. Takoj zatem je met za dve točki zadel še Adin Kavgić in prednost povišal na visokih devet točk (15:6). Razigrani košarkarji Pirana so tako brez težav prihajali do izdelanih priložnosti in na koncu zasluženo zmagali z 21:10.

Tretje mesto so na koncu osvojili košarkarji ekipe Maribor Adecco.

Anže Srebovt, košarkar ekipe Piran:
“Žal se je zgodilo tako, da odigramo hkrati državno prvenstvo in Challenger, kar bo za našo ekipo naporno. Kljub temu pa mislim, da smo dobro priravljeni, poleg tega bomo jutri nastopili v malce drugačni zasedni kajti zaradi drugih obveznosti tokrat ne bom mogel pomagati ekipi. V skupinskem delu smo imeli dve težki tekmi potem pa nam je stekel met, zaigrali smo sproščeno, kar smo pokazali tudi v finalu. Čestitke Kranju za pošteno igro in veseli nas, da smo po štirih letih ponovno osvojili naslov državnih prvakov.”

Boris Jeršin, košarkar ekipe Kranj:
“Tokrat so bili košarkarji Pirana boljši, ponavadi je bila razlika med nami bistveno nižja. Enostavno so bili agresivnejši v obrambi, stekel jim je met, mi pa se nismo držali dogovorov. Čestitke Piranu za zasluženo zmago. Upam, da se bomo uspeli spočiti in jutri dobro nastopiti na Challengerju.”

Jan Rizman, košarkar ekipe Maribor Adecco:
“To je bila moja prva izkušnja z igranjem na državnem prvenstvu. Turnir je bil zelo zabaven, prišli smo do odličnega tretjega mesta. Žal nam ni uspelo proti ekipi Kranj, ki jim čestitam za uvrstitev v finale. Prav tako čestitke ekipi Piran za osvojen naslov, so le ena izmed najboljših ekip na svetu. Mi smo dobili dobre izkušnje za naslednja tekmovanja.”
Pod vročim avgustovskim soncem je na prvem dnevu tridnevnega spektakla nastopilo skupno 18 ekip. V članski kategoriji se je za naslov državnega prvaka in vstopnico za masters turnir v Debrecenu pomerilo 12 ekip, razdeljenih v 4 skupine.
V četrtfinale so je prepričljivo uvrstilo osem najboljših slovenskih ekip, od katerih jih nekaj nastopa tudi na mednarodni ravni. Piran in Kranj sta brez težav zasedla prvi mesti v svojih skupinah. Maribor Adecco, vodilna ekipa po rednem delu državnega prvenstva, in Ljubljana East sta prav tako brez praske osvojila prvi mesti v skupinskem delu finalnega turnirja. Do mesta v četrtfinalu so prišle še ekipe Kerovi, Vigo, Vnanje Gorice in Ivančna Gorica.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave