Koper Primorska v velikih finančnih težavah! Pet košarkarjev pred izhodnimi vrati?

Koper Primorska je zagotovo ena izmed bolj pozitivnih slovenskih košarkarskih zgodb zadnjih let. V lanskem letu so si Koprčani pokorili ABA 2 ligo in osvojili slovensko državno prvenstvo, letos pa so pravi hit ABA lige. V teh dneh pa na plan prihajajo govorice o domnevnih finančnih težavah primorskega kluba, ki bi lahko povsem prevetrile zdajšnji igralski kader.

Koper Primorska je v današnji podobi pričela nastajati leta 2016, ko so Gregor Vuga, Mihu Debevec in Klemen Pur uspeli z združitvijo Košarkarskega kluba Lastovka in Košarkarskega društva KOŠ Koper. Ob sponzorstvu podjetja Sixt, ki je pred preimenovanjem ob letošnjem začetku sezone klubu posodilo tudi ime, zdravih finančnih temeljih in dobremu strokovnemu vodstvu je novonastali klub napredoval z velikimi koraki. Pri delu sta se očitno odlično dopolnjevala športni direktor Goran Jagodnik in trener Jurica Golemac in tako je Koper Primorska letošnjo sezono že pričela v najelitnejšem regijskem tekmovanju.

Po poročanju crosarke pa se po uspešnem začetku, Koprčani sedaj soočajo s finančnimi težavami. Nekaterim košarkarjem naj bi že dlje časa zamujale plače, denar naj bi sedaj prejemali zgolj še najboljši košarkarji, pa še to zgolj, da ne bi predčasno zapustili kluba. Zaenkrat iz strani vodstva še ni bil podan noben odziv na medijsko poročanje o finančni nestabilnosti v klubu.

Glede na govorice, naj bi bile posledice neplačevanja in nestabilnosti hude. Na izhodnih vratih je kar nekaj ključnih članov ekipe. Žan Mark Šiško, Ivan Marinković, Marko Jagodić Kuridža, Stephen Holt, Lance Harris bi se lahko kaj kmalu poslovili od Koper Primorske, Šiško in Marinković naj bi bila celo na radarju Cedevite Olimpije.

V prihodnjih dneh bo gotovo znanega še več, v Kopru pa si vsekakor ne želijo, da se uresniči najbolj črn scenarij, po katerem bi jih zapustilo večino najboljših košarkarjev. 23. decembra bo namreč dosežen tudi lep simboličen mejnik. Predsednik Gregor Vuga je pred časom napovedal, da bo v koprski Bonifiki gostovala Crvena zvezda in sedaj, ko se je Primorska uvrstila v ABA ligo bodo na ta dan sanje postala resničnost. V imenu slovenske košarke lahko tako samo upam, da na Obali kar najhitreje najdejo primerno finančno injekcijo, ki bi rešila nastale težave.

Avtor: Timotej Prosenc

KK Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave