Koper Primorska ponovno pokalni prvak!

Slovenski pokalni prvaki so ponovno postali košarkarji Koper Primorske, ki so s 93:84 ugnali Cedevito Olimpijo. 


Zdesetkani Primorci, ki jih v letošnjem letu vodi Andrej Žakelj se še kar ne dajo in so že drugič v zadnjih nekaj tednih prekrižali načrte Olimpiji. Dvoboj se je začel bolj po željah Ljubljančanov, ki so si priigrali prednost 8:14, toda Primorska je v naslednji minuti nanizala osem zaporednih točk in ponovno povedla.

Po izenačenem večjem delu druge četrtine so bili v zaključku nekoliko boljši košarkarji Primorske, ki so na odmor odšli s prednostjo štirih točk. Odlično so začeli tudi drugi polčas in si po trojki Marka Lukovića prvič na srečanju priigrali dvomestno prednost (56:46). Zmaji so nato ponovno vzpostavili ravnotežje na terenu, razlika pa je pred zadnjimi desetimi minutami igre znašala šest točk.

Primorska je v prvih minutah zadnje četrtine držala varno razliko, toda Olimpija se je po dveh trojkah Jake Blažiča in Filip Krušlina dobrih pet minut pred koncem približala le na dve točki zaostanka. Odlično sta na to odgovorila Žiga Dimec in Nejc Barič, ki sta zrežirala delni izid 10:2, Zmaji pa se več niso uspeli približati.

Prvo ime obračuna je bil odlični organizator igre Nejc Barič, ki je dosegel 22 točk (met iz igre 7/9), temu pa dodal še sedem asistenc. V ključnih trenutkih se je izkazal tudi Žiga Dimec, ki je tekmo končal s 14 točkami in petimi skoki, isto število točk pa je dosegel tudi Sterling Gibbs, ki je ob tem zabeležil še pet skokov in asistenc.

Pri Zmajih je bil najbolj razpoloženi v zadnjem času izjemni Jaka Blažič, ki se je ustavil pri 33 točkah, dvomestno število točk pa sta dosegla še Filip Krušlin (15) in Codi Miller-McIntyre (13 točk, sedem asistenc).

Koper Primorska – Cedevita Olimpija 93:84 (27:32, 23:14, 19:17, 24:21)

Sorodne objave