Kokoškovu odpoved? Kdo bi bil njegov naslednik?

Bo Svetislav Pešić novi trener srbske reprezentance?

Srbska košarkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za olimpijske igre doživela poraz. Glavni krivec za neuspeh naj bi bil trener Igor Kokoškov, ki naj bi bil že pred izhodnimi vrati. Tako se že pojavljajo ugibanja o novem trenerju srbske reprezentance.


Srbija se ponovno ni uvrstila na veliki turnir, kar je že tretji neuspeh od zadnjih štirih poskusov. Kljub neigranju nekaterih velikih imen, bi morali pred domačo beograjsko publiko, premagati Italijane. A jih niso in zdaj se pojavljajo vprašanja, ugibanja in namigovanja. Glavna tematika pa je trener.

Najbolj pogosto omenjena imena za stolček so Svetislav Pešić, Aleksandar Đorđević in Saša Obradović. Največ možnosti se pripisuje Pešiću, ker je Đorđević pred leti že vodil srbsko reprezentanco, Obradović pa se z vodenjem Crvene zvezde ni izkazal. Po tem, ko je osvojil naslov prvaka Italije z Virtusom, pa naj si Sale Nacionale, velikih sprememb ne bi želel.

Čeprav ima Svetislav Kari Pešić že 71 let, pa njegovi uspehi v Barceloni kažejo, koliko še lahko da košarki. Morda tudi srbski reprezentanci.

Sorodne objave