Kokoškov potencialni kandidat za Panathinaikos

Trenerjev asistent pri Sacramento Kingsih in bivši zlati slovenski selektor Igor Kokoškov je, skupaj s trenerjem UNICSA Kazana Dimitrisom Priftisom, glavna tarča za naslednika trenerja slovitega Panathinaikosa.


Grški Panathinaikos je v lovu za novim glavnim trenerjem, po tem ko se je poslovil Argiris Pedoulakis. Medtem ko bi Grki rade volje vzeli Ricka Patino, je novi trener grške izbrane vrste zaradi danega naziva nedosegljiv klubski košarki.

Panathinaikos je Kokoškovu trenerski stolček ponudil že leta 2015, a se je ta odločil za vlogo asistenta v NBA pri Utah Jazzu. Zelenohlačniki bodo najverjetneje še enkrat več potrkali na njegova vrata in z njim preverili možnost dolgoročne trenerske pogodbe. Močan kandidat je tudi trener Kazana Dimitris Priftis, ki je kot nekdanji asistent legendarnega Fragkiskosa Alvertisa s Panathinaikosom pred petimi leti osvojil grški državni naslov.

V EuroCupu ima Kazan pet zmag in dva poraza, ter tri zmage in prav toliko porazov v združeni VTB Ligi. Priftis, ki tretje leto dirigira ruski klub, bi lahko lahko imel proste roke, če se bo resno spogledoval s ponudbo Panathinaikosa.

Photo: Eurohoops

Sorodne objave