Jutri bodo pod obroče stopili tudi drugoligaši

Po tem, ko je že bilo odigrano uvodno srečanje drugega kroga prve slovenske lige Nova KBM, bodo jutri sezono pričele tudi vse drugoligaške ekipe.


Tudi v novi sezoni se bo za naslov prvaka in morebitno napredovanje v višji nivo tekmovanja spopadlo 12 ekip. Glede na lansko leto bomo letos lahko spremljali dve novi ekipi, obe iz Ljubljane; Ljubljana se v ligo vrača po le eni sezoni v 3. SKL, del drugoligaškega druščine pa bo znova tudi Ilirija, ki je izpadla iz lige Nova KBM.

V lanski sezoni so precej zanesljivo do naslova prišli košarkarji ekipe Terme Olimija Podčetrtek, pred letošnjo sezono pa je zaradi izenačenosti zagotovo težje prvega favorita. Vsekakor si bo ekspresnega povratka med prvoligaše želela Ilirija, ki se je danes tudi uradno za prvi del tekmovanja okrepila s Petarjem Vujačićem, ki bi po pričakovanjih moral biti med najboljšimi igralci lige. Svoje načrte imata zagotovo tudi lanski finalist Celje in polfinalist Mesarija Prunk Sežana, ki sta že vrsto leto pri vrhu lestvice. Tihi favorit za najvišja mesta bi lahko letos bili Parklji, ki so pripeljali nekaj izredno izkušenih in kvalitetnih okrepitev.

Jutri bo tako odigranih vseh šest tekem prvega kroga, kaj hitro pa se bo pokazalo, kakšno je razmerje moči in kaj pričakovati v tej sezoni.

PARKLJI : ECE TRIGLAV

Izjavi trenerjev:
Jaka Hladnik, trener Parkljev:
“V pokalno sezono smo že uspešno krenili, zdaj pa je napočil čas, da se začne še ligaški del tekmovanja, na katerega lahko rečem, da smo pripravljeni. Prepričan sem, da nas čaka nova izjemno izenačena sezona, v kateri bo sigurno prihajalo do vzponov in padcev. Trudili se bomo, da bo drugih vse manj ter poizkušali tekom celotne sezone napredovati v igri. Vsem ekipam želim uspešno novo sezono.”

Tomaž Fartek, trener ECE Triglava:
“Vsi že nestrpno pričakujemo začetek nove sezone v katero se podajamo z izredno mlado ekipo. Ob danih razmerah smo imeli dokaj kratko pripravljalno obdobje v katerem so nas spremljale tudi manjše poškodbe, vendar zaupamo drug drugemu ter smo pripravljeni na začetek tekmovalnega obdobja. Kljub mladosti verjamemo, da smo lahko konkurenčni za vodilna mesta in prepričan sem da smo ena izmed tistih ekip, ki ima ogromno prostora za napredek. Kar nam primanjkuje v izkušnjah bomo poskušali nadoknaditi z intenzivnostjo in borbenostjo. Imamo domače jedro s pravilno doselekcioniranimi igralci, kar je ena izmed naših največjih prednosti. Igrali bomo hitro in agresivno košarko, zato verjamem, da nas bo užitek gledati hkrati pa tudi upam na podporo domačega občinstva.”


BRINOX MEDVODE : MESARIJA PRUNK SEŽANA

Izjavi trenerjev:
Goran Popovič, trener Brinox Medvod:
“Glede na to, da je članska zasedba dodobra pomlajena in prevetrena, je cilj obstanek v ligi.”

Teddy Delač, trener Mesarije Prunk Sežana:
“Tudi v tej sezoni bomo poskušali ponoviti rezultat lanske, kjer smo bili v samem vrhu lestvice. Nekoliko smo pomladili ekipo, ampak verjamem, da bomo z dobrim delom uspeli narediti dober rezultat in hkrati omogočiti mladim igralcem napredek. Liga bo izenačena brez izrazitega favorita, tako da pričakujem veliko napetih tekem.”

PVC NAGODE POSTOJNA : CELJE 

Izjavi trenerjev:
Predrag Milović, trener PVC Nagode Postojna:
“Za uvod v sezono nas čaka zelo težka in zelo pomembna tekma proti odlični ekipi iz Celja. Imajo vrsto izkušenih igralcev in dobrega trenerja. Naš cilj je, da na domačem parketu ne izgubljamo tekem, zavedamo pa se, da pot do zmag ne bo lahka. Naredili bomo vse, da prva zmaga po petih letih neigranja v 2. SKL ostane v Postojni. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret in upam, da naših zvestih navijačev ne bomo razočarali.”

Uroš Grešak, trener Celja:
“V novo sezono odhajamo v močno spremenjeni zasedbi. Po tem, ko se je tik pred začetkom sezone, zaradi pogostih težav s poškodbo, za slovo od igranja odločil kapetan Tadej Koštomaj, od lanske zasedbe v ekipi ostaja le Amar Ejup. Ekipo smo precej pomladili, mlajšim neizkušenih pa dodali nekaj starejših mentorjev, ki naj bi svoje znanje in izkušnje prenesli na mlade košarkarje.”


HRASTNIK : ŽOLTASTI TROTI

Izjavi trenerjev:
Blaž Bergant, trener Hrastnika:
“Vsi skupaj že komaj čakamo na začetek prvenstva. Obeta se nam ponovno zelo zanimiva liga, kjer izrazitega favorita, tako kot v pretekli sezoni, letos ni. Cilj našega moštva je uvrstitev v sredino lestvice. Imamo ekipo, ki je mešanica izkušenj in mladosti, želim pa si, da bi igrali gledljivo košarko ter da bi domače tekme v Hrastniku spremljalo čim več športnih navdušencev.”

Luka Mittag, trener Žoltastih Trotov:
“Veselimo se začetka sezone saj bodo že prve tekme pokazale, kako uspešni smo bili poleti med dopolnjevanjem ekipe in trenažno v pripravljalnem delu. Naredili bomo vse, da bo naša košarka združevala in da bo članska ekipa pravo ogledalo našega kluba ter resničen vzor našim mlajšim selekcijam. Vsi skupaj si ponovno želimo polnih tribun v našem centru na Livadi, da pa bi to dosegli, bomo garali na in ob parketu. Svoji ekipi in tudi vsem drugim želim čim manj poškodb in veliko športnih užitkov.”

LTH CASTINGS : ILIRIJA

Izjavi trenerjev:
Andrej Božič, trener LTH Castingsa:
“Ekipa je dobro sestavljena, zapustilo nas je nekaj igralcev iz prejšnje sezone, ki smo jih nadomestili z novimi. Cilj je, da se uvrstimo med najboljših osem ekip, ki se bodo borili za prvaka 2. SKL. Vsem ekipam želim uspešno sezono in čim manj poškodb.”

Luka Bassin, trener Ilirije:
“V sezono 2019/20 vstopamo optimistično in pozitivno. Ekipo smo sestavili relativno pozno in bomo rabili nekaj časa za uigravanje. Ekipa je sestavljena povsem na novo iz nekaj izkušenih igralcev, poleg pa bodo veliko priložnosti za igro dobili mladi, tako naši, kot mladinski reprezentanti Cedevite Olimpije in Helios Sunsev, ki jih imamo “na posoji” v našem klubu. Cilj je uvrstitev v končnico ter zagotavljanje optimalnih pogojev za delo in razvoj mladih.”


PORTOROŽ : LJUBLJANA

Izjavi trenerjev:
Igor Kešelj, trener Portoroža:
“Gledano na prejšnjo sezono, smo kar prevetrili ekipo. Skušali pa smo se postreči predvsem igralcev iz domačega okolja, taka je tudi politika kluba za v bodoče. Menim, da bo liga letošnjo sezono zelo močna in tudi izenačena. Zato bo skoraj vsaka tekma zelo pomembna. Poskušali bomo igrati močno in agresivno obrambo, drugače pa hitro in gledljivo košarko. V kakšni meri nam bo to uspevalo bomo videli ob koncu tekmovanja, seveda pa bo veliko odvisno tudi od poškodb tekom sezone. V letošnji sezoni upamo na čim boljšo in čim številčnejšo podporo iz tribun na domačih tekmah.”

Timo Vranješ, trener Ljubljane:
“Po letu dni in lanskem naslovu prvaka 3. SKL, se vračamo v 2. SKL. Ekipo smo precej prevetrili in letos dajemo veliko možnost mlademu domačemu kadru, jasno z nekaj izkušenimi okrepitvami. Čaka nas še ogromno dela, a verjamemo, da bomo na koncu lahko obstali v drugi ligi.”

Foto: KZS

Sorodne objave