Jurij Macura z novim trenerjem

Košarkarski klub Mega Bemax ima novega trenerja. Dejana Milojevića je na položaju stratega zamenjal Vladimir Jovanović.


Pričenja se nova era za Mego Bemax. Dejan Milojević klub zapušča po desetletju v klubu, potem ko je svoj odhod naznanil že ob pričetku lanske sezone. K Megi je prispel leta 2010, ko je bil najprej nastavljen za športnega direktorja, glavni trener pa je bil zadnjih 8 let. Za njegov največji klubski uspeh se gotovo šteje uvrstitev v finale ABA lige leta 2016, v času njegovega vodenja pa se je v klubu razvilo ogromno mladih in nadobudnih igralcev.

Med njimi je tudi Vlatko Čančar, ki letos igra v ligi NBA, v vrstah Denver Nuggetsov, trenutno pa je član kluba Jurij Macura, ki je sedaj dobil novega trenerja. Vladimir Jovanović v ABA ligi ni nepoznano ime, saj je v letih 2010-2012 vodil Partizan, s katerim je leta 2011 tudi osvojil naslov prvaka. Leta 2014 je bil tudi pri Igokeii.

Dobra novica za Macuro je, da je tudi Jovanović trener, ki rad dela z mladimi igralci, navsezadnje je tudi trener srbske reprezentance do 18 let, s katero je osvojil že dve zlati medalji. Macura je v tej sezoni ABA lige igral zgolj slabih 5 minut na srečanje in dosegal 2,4 točke na tekmo. 20-letnik, ki je v regionalnem tekmovanju debitiral lanskega oktobra ima tako še veliko prostora za napredek.

V vrstah Mege je zaenkrat še vedno tudi črnogorski center Marko Simonović, kjer igra kot posojeni igralec Cedevite Olimpije. Glede na njegove odlične predstave v pretekli sezoni je zelo verjetno, da pri Megi ne bo ostal.

 

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Mega Bemax

Sorodne objave