Jure Zdovc kmalu zapušča Pariz?

Cenjeni slovenski trener Jure Zdovc, ki je bil pred kratkim za svoje igralske dosežke tudi uvrščen v Fibino hišo slavnih, bi po po poročanju francoskih medijev lahko kmalu zapustil Pariz.


Kot poročajo francoski mediji, je v klubu zadnje čase vse več trenj med vodilnimi možmi in Zdovcem. Ljudje v pisarnah naj bi mu očitali, da igra preveč obrambno orientirano košarko in da je preveč trd do igralcev. Gre seveda za kontradiktorne kritike, saj je najbrž vsakemu povprečnemu gledalcu jasno, kakšna košarka se igra pod našim strokovnjakom, to pa bi moralo biti jasno tudi Francozom, ko so mu ponudili pozicijo na klopi.

Dodatno je situacijo zakuhal tudi predsednik kluba Alain Bouvard, ki je na socialnih omrežjih javno kritiziral svojega trenerja. Izjava, ki jo je sicer hitro umaknil, a je zagotovo prišla do 54-letnega Konjičana. Šlo je predvsem za situacijo glede Roba Graya. Ameriški ostrostrelec je namreč takoj po začetku sezone zapustil Levallois in se preselil k Monacu, kjer je postal MVP finala EuroCupa. Odhod je bil namreč povezan z Zdovcem, saj je Gray menil, da si zasluži večjo minutažo, Zdovc pa je vztrajal pri svojem sistemu, kjer za Graya ni moralo biti večje vloge, glede na dejstvo, da praktično ne igra obrambe.

Vsekakor je situacija pri francoskem klubu trenutno zelo zapletena, zato ne bi čudilo, če bi v novo sezono vstopili z novim trenerjem. A je pri tem tudi treba upoštevati finančno plat zgodbe; Zdovc ima z njimi veljavno pogodbo še  za eno leto in se zagotovo ne bo pripravljen odpovedati solidni plači, ki mu pripada glede na njo.

Sorodne objave