Jure Zdovc je pripravljen nastopati tudi v 2. ligi ABA

Za Petrol Olimpijo je turbulentna sezona v kateri so Ljubljančani nastopali na več frontah. Pristop se je izkazal za vse prej kot uspešnega. V ligi prvakov je Olimpija vpisala eno samo zmago, ligo ABA so zaključili na zadnjem mestu, v Ligi Nova KBM pa je bila premočna Sixt Primorska. Trener Jure Zdovc je z mislimi že uzrt proti naslednji sezoni, obenem pa želi čimprej izvedeti s kakšnim proračunom bodo zeleno-beli vstopili v novo sezono in v katerih tekmovanjih bodo nastopali.


Kljub temu, da je Jure Zdovc na ljubljansko klop sedel kot rešitelj, mu ni uspelo preprečiti zadnjega mesta Olimpije v ligi ABA in osvojiti državnega prvenstva. Vseeno pa se zdi, da se tudi v vodstvu kluba zavedajo, da so trije meseci premalo da bi Zdovčevo delo prišlo do pravega izraza. Tudi sam Jure Zdovc, ki je bil na tekmah finala proti Primorski izjemno energičen se zaveda, da je v dani situaciji iz ekipe najverjetneje izvlekel svoj maksimum. “Poskušali smo se postaviti po robu. Nismo bili nebogljeni. Moj tihi cilj je bil, da Primorsko, če že izgubimo na prvi tekmi, tedaj že nekoliko sproščeno, presenetimo v Stožicah. Nato bi se lahko serija razvila v povsem drugačno smer. To bi bila drugačna zgodba. Žal nam ni uspelo. Priznam pa, da se v svoji karieri še nisem znašel v položaju, ko bi izgubljal z rezultatom 0:2. Poskušali smo razmišljati o vsaki tekmi kot o posameznem poglavju. Tudi pred zadnjo tekmo. Želeli smo zmagati. Poskušali smo presenetiti,” je za Sportal povedal Zdovc.

Konjičan je poudaril, da moštvo ob njegovem prihodu ni bilo sestavljeno dovolj konkurenčno, da bi lahko kandidiralo vsaj za domačo lovoriko. Obenem so jim zagodle tudi poškodbe. “Košarkarji si nimajo prav veliko za očitati. Tudi jaz jim nič ne zamerim. Še več, vesel sem, da sem iz tega kaosa vendarle nekaj potegnil. Ko govorim o kaosu, ne kritiziram trenerjev, ki so bili tukaj pred mojih prihodom. Govorim o številu igralcev in kar treh tekmovanjih, v katerih so nastopali. Govorim o tem, da se ni vedelo, kdo pije in kdo plača. Našli smo skupino igralcev, ki je sprejela filozofijo. Imeli smo energijo in pogum. To smo dokazali tudi v finalu, saj smo na vseh treh tekmah odigrali dobro. Žal ne dovolj dobro za presenečenje. Na koncu nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče, imeli pa smo še veliko težav s poškodbami,” je dodal 52-letnik.

Širitev lige ABA zaenkrat zavrnjena

Glede na to, da se bodo pri Petrol Olimpiji sezone 2018/2019 spominjali povsem po neuspehih je bistveno, da dobro nastavijo plan dela za prihodnost. Zdovca zanima predvsem informacija o financah za prihajajočo sezono, saj se bo na podlagi tega tudi gradila nova ekipa. Hkrati še vedno ostaja neznanka v katerih tekmovanjih bo Olimpija v novi sezoni sploh nastopala. Na petkovem zasedanju lige ABA v Banjaluki je bila razširitev lige s prihodom Olympiacosa zaenkrat zavrnjena in kot kaže se Zmajem obeta igranje v ligi ABA 2. “Želim vedeti tudi, kje bomo igrali,” je jasen Zdovc, ki pa se ne boji niti padca v drugi kakovostni razred regionalnega tekmovanja. Kljub temu še upa na morebiten ugoden razplet. “Kolikor vem, je bil sestanek v Banjaluki predčasno prekinjen, če bo treba, bomo igrali pa v 2. ligi ABA.”

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave