Jordan Morgan: “Mama je ponosna, da igram za Slovenijo”

Naturalizirani ameriški košarkar Jordan Morgan je v spletnem intervjuju za novinarje spregovoril o slovenski reprezentanci, kjer je dal jasno vedeti v kakšno veselje in ponos mu je igrati na sončni strani Alp.


“Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Privlačijo me njena pozitivna energija, dobri in prijazni ljudje ter velika želja, ki jo imajo športniki, da se dokažejo,” so Morganove  prve besede zapisali na Sportalu.

V slovenskem dresu je debitiral februarja, ko smo  v prvem sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sprva izgubili proti Madžarski, nato pa zmagali proti Avstriji. Na prvi tekmi je Jordan zbral 16 točk in devet skokov, na drugi pa 19 točk in sedem skokov. Od Morgana se veliko pričakuje tudi na sobotnem in ponedeljkovem obračunu z Ukrajino in Madžarsko.

“Včeraj smo opravili prvi skupni trening in presenečen sem bil, s kakšno energijo ter zbranostjo smo se ga lotili. Vsi se zavedamo, kako pomembni sta ti dve tekmi. Glede na to, da igramo v domači dvorani, da je naša zasedba precej podobna tisti iz prvega cikla, moramo obe dobiti in se že pred februarskim zaključkom otresti skrbi o uvrstitvi na EP,” pravi 29-letni Američan, ki se je reprezentanci pridružil v ponedeljek zvečer.

To so težje sprejeli pri njegovem delodajalcu, turškemu Unics Kazanu, saj klubom sredi sezone odhodi košarkarjev niso najbolj po godu: “Čeprav v klubu niso bili navdušeni, da se priključim slovenski reprezentanci, saj jih skrbi za moje zdravje, sem bil odločen priti v Slovenijo. Veselim se možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo ali morda celo na olimpijske igre v Tokio,” je povedal Jordan.

Ker se ob njegovem konstantno pojavlja tudi ime Anthony Randolph, ki je Slovencem 2017 pomagal do evropskega prestola, Morganov nastop na večjih tekmovanjih ostaja vprašljiv. Toda glede na to, kako fant igra, s kakšnim odnosom prihaja v reprezentanco, da o kakovosti sploh ne govorimo… potem se mu bo želja o zastopanju Slovenije na mundialih zagotovo uresničila.

“Mama je ponosna, da igram za Slovenijo. Moji prijatelji so navdušeni. Zdi se normalno, da igram za reprezentanco, četudi v kvalifikacijah, mogoče na evropskem prvenstvu, olimpijskih igrah. Vsi so navdušeni in veseli zame. Mama poskrbi, da imajo vsi povezave za ogled tekem. Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Vem pa, da bo, če bom na seznamu potnikov za Tokio, veliko Američanov navijalo za Slovenijo,” je z nasmehom zaključil Jordan Morgan.

 

Photo: KZS

Sorodne objave