Jokić se požvižga na pomanjkanje spoštovanja

Denver Nuggets so minulo sezono sklenili v finalu Zahoda, kjer so jih premagali kasnejši prvaki Los Angeles Lakers. Na poti do konferenčnega finala je Denverju dvakrat uspel neverjeten preobrat, ko so se ob zaostanki 3:1 v zmagah vrnili in prevladali sprva proti Utah Jazzu nato pa še proti zloglasnim L.A. Clippersom.


Po tem ko se zaključuje medsezonska košarkarska tržnica, se kljub odmevnem uspehu Denverja na ‘divjem zahodu’ v pogovoru za glavne favorite lige ponovno omenja zgolj Jezernike in pa (premagane) Clipperse. Tega se zaveda tudi prvi zvezdnik Denverja Nikola Jokić.

»Še danes nihče ne govori o tem kako smo zmagali, temveč kako so Clippersi izgubili,« je dejal 25-letni srbski center. A se hkrati na govorice, kot sam pravi, požvižga: »Samo zato, ker nam nekdo ne nameni spoštovanja ne pomeni, da poslušamo njihovo mnenje. Vemo, kako dobri smo.«

Kljub temu, da so vse oči uprte v kalifornijski franšizi, je lahko Denver zadovoljen s trgovskim rezultatom.  V svoje vrste so uspeli pripeljati zdaj nekdanjega člana Clippersov JaMychal Greena, pridružil pa se jim je tudi evropski specialist za igro Fucando Campazzo. Z Jokičem na čelu so kakorkoli obrnemo velesila Zahoda in ožji favoriti za naslov prvaka.

 

Photo: USA Today

Sorodne objave