Ježica preko Hidrie, Janče po odlični zadnji četrtini v 2. SKL

V Ljubljani sta bili odigrani odločilni tekmi polfinalnih serij v 3. SKL. Na obeh tekmah smo ob fantastičnem vzdušju videli zmago domačih ekip, ki napredujeta med drugoligaško konkurenco.


V dvorani v Savljah sta se pomerili ekipi Ježice in Hidrie. Po tem, ko so Ljubljančani slavili na prvi tekmi, so jim Idrijčani v razburljivi končnici druge tekme vrnili uslugo. Odločilna tekma se je tako igrala v Ljubljani, pred številnimi domačimi in gostujočimi navijači. Podpora s tribun je bila Ježičanom predvsem v drugem polčasu kot veter v krila, ki jih je ponesel do končne zmage z 71:54. Ježičani so si tako priborili napredovanje v 2. SKL in mestni obračun za prvaka tretje lige proti Jančam.

Na vzhodnem delu Ljubljane se je včeraj odločalo o drugem finalistu letošnje izvedbe tretje lige. V dvorani OŠ Kašelj sta se ob bučni podpori številnih navijačev pomerila Janče in Palma-Pur Ilirska Bistrica. Gostje so bili v prvem polčasu prepričljivejši, dobili so ga s 30:34. Košarkarji iz Ilirske Bistrice so bili precej boljši v skoku in igri pod košem, a Ljubljančani se niso dali. Janče je v igri ohranjal predvsem met za tri točke in hitri protinapadi. Na koncu tretje četrtine je bil rezultat izenačen na 48:48 in obetala se je razburljiva zadnja četrtina. V zadnjih desetih minutah so bili domači bolj zbrani. Gostje so zapravili preveč žog, Janče pa so svoje številne privržence nagradile za glasno podporo skozi celotno tekmo. Na koncu so Ljubljančani slavili s 74:61 in se tako uvrstili v 2. SKL.

Prvi finalni obračun 3. SKL bo na sporedu 11.5. ob 17:30 v dvorani Ježica.

Foto: KD Ježica FB

Sorodne objave