Javnost zgrožena nad naznanilom vrnitve Tima Duncana

Tri leta po igralski upokojitvi bo Tim Ducan sedel na klop teksaškega poklicnega moštva San Antonio Spurs, kjer bo eden od pomočnikov Gregga Popovicha.


V ponedeljek so v sporočilu za javnost na spletu SA Spurs naznanili dve trenerski okrepitvi. Njihov štab bosta okrepila Will Hardy in Tim Duncan, javnosti pa gre v nos način, kako skopo je klub najavil sploh Duncanov prihod, ki naj bi bil za takšno klubsko legendo skorajda ponižujoč. “Značilno podcenjevanje Ostrog. Will Hardy in nek drug fant,” je sporočilo za javnost komentiral Ira Winderman, eden od bolj cenjenih poznavalcev lige NBA.

“Primerno je, da mi, potem ko sem mu 19 let služil kot pomočnik, vrne uslugo,” pa je v svojem slikovitem slogu Duncana v svojih vrstah pozdravil legendarni 70-letni trener Gregg Popovich. Ta je Ostroge vodil že vse od leta 1996, pred tem (1988-1992) pa je bil tudi pomočnik. Kar petkrat je svoje varovance popeljal do naslova prvaka, steber njegove ekipe pa je bil vselej Tim Duncan.

211 cm visoki center iz Deviških otokov je celotno kariero preživel v črno-belem dresu San Antonia, kjer sta bila med drugim njegova soigralca tudi slovenska reprezentanta Beno Udrih in Rašo Nesterović. 1997 ga je kot prvega na naboru izbral San Antonio, leto pozneje je postal novinec leta, leto kasneje pa si je že nadel šampionski prstan. Skupno je v ligi NBA odigral 19 sezon, vse za SA Spurs. Ob petih naslovih je trikrat postal MVP finala, dvakrat najkoristnejši igralec rednega dela, zbral pa je še 15 nastopov na tekmah zvezd. Po treh letih se Duncan vrača tja kjer se je vse začelo.

Sorodne objave