Jaka Lakovič podpisal novo pogodbo

Nekdanji dolgoletni kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič si je z dobrim delom na trenerski klopi Ulma prislužil novo pogodbo.


Lakovič je vodenje nemškega kluba, ki nastopa tudi v EuroCupu, prevzel poleti 2019, nova pogodba pa ga z Ulmom veže še za dve sezoni. Svojo trenersko kariero je priljubljeni “Jale” začel pri B ekipi Barcelone in kot pomočnik v slovenski članski reprezentanci, katere del je bil tudi ob zgodovinskem zlatu v Carigradu. V svoji razmeroma kratki trenerski karieri je bil del strokovnih štabov še pri Joventutu in Bilbau, kjer je po odhodu Veljka Mršića za nekaj časa tudi prevzel krmilo ekipe.

V pretekli sezoni se je pod njegovim vodstvom uveljavil veliki francoski talent Killian Hayes, ki je bil lani kot sedmi na NBA naboru izbran s strani Detroit Pistonsov. Ulm je v preteklih letih veliko vlagal v svojo akademijo, v katero želijo privabiti največje evropske talente, v to vizijo pa po besedah športnega direktorja Thorstena Leibenatha spada tudi Lakovič: “Zelo sem zadovoljen, da Jaka z nami ostaja še dve leti. Je eden izmed najbolj talentiranih trenerjev v Evropi in skupaj bomo nadaljevali z iskanjem ravnotežja med najboljšim možnim individualnim razvojem igralcev in ekipnega uspeha.”

Ob podpisu pogodbe zadovoljstva ni skrival niti Lakovič, ki je za klubsko spletno stran dejal: “Odločitev je bila zelo lahka. Ulm je odličen klub, ki dela dobro in konstantno. Zelo sem vesel zaradi podaljšanja pogodbe in obenem počačščen, da bom lahko še naprej treniral tukaj.”

Sorodne objave