Irving denarno podprl vse košarkarice, ki niso nadaljevale s sezono

Košarkarski zvezdnik Kyrie Irving bo ponudil denarno pomoč košarkaricam ženske lige WNBA, ki z letošnjo sezono zaradi novega koronavirusa niso želele nadaljevati.


Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je Irving vsem igralkam obljubil 1,5 milijona dolarjev, denarno pomoč pa bo delil s pomočjo novoustanovljenega sklada KAI Empowerment Initiative.

“Ta platforma je bila ustanovljena za podporo košarkaricam Lige WNBA, da bi jim olajšala finančno breme, ki se je pojavilo v teh težkih časih,” je v izjavi za javnost dejal prvi zveznik Brooklyna.

Ponovni zagon WNBA se je začel 25. julija, številne košarkarice pa so možnost igranja zavrnile. Razlogi so predvsem v strahu pred virusom, veliko se jih bo posvetilo tudi aktivističnemu delovanju v sklopu boja proti rasizmu, ki trenutno poteka  v ZDA.

»Pogovarjal sem se z več košarkaricami WNBA-ja, ki so se odločile, da bodo igrale, in s tistimi, ki so se odločile, da ne bodo igrale. Iz pogovorov sem izvedel, kaj jih je gnalo k njihovim odločitvam in kakšne posledice bo to imelo za njihovo življenje, družine in počutje,« je zapisal Irving in dodal: “Če se odločijo za boj proti socialnim krivicam, za igranje košarke, če bodo dale prednost svojemu fizičnemu in psihičnemu zdravju ali preprosto preživele čas s svojo družino, upam, da bo ta iniciativa pomagala pri ohranjanju njihovih prioritet in sprejemanju odločitev.«

 

Photo: NBC Sports

Sorodne objave